Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА

ШЕСТИ ДАН ЕВРОПСКЕ НЕДЕЉЕ СПОРТА У ЗНАКУ ТЕНИСА И АЛПИНИЗМА

Подели

Иако Европска недеља спорта у Зајечару полако улази у завршницу, садржаја и активности не мањка. Тако је било и 6. дана „Спортског изазова“ у Зајечару, који је обележен такмичењем ученика основних и средњих школа у тенису, али и јавним тренингом планинарења.

Све је почело на Поповој плажи, где је Тениском клубу „АС Тимок“ припала част да организује надметање зајечарских основаца у „белом спорту“. Резултат је наравно био у другом плану, али вреди истаћи оне који су се потрудили да спортску среду проведу у тениским активностима.

„Глас спорта“ био је наравно на лицу места, а ево и најбољих малих зајечарских тенисера, који су награђени дипломама Спортског савеза града Зајечара, организатора Европске недеље спорта у Зајечару. Дипломе су им уручили професор физичког васпитања Драган Петковић и тренер и председник Тениског клуба „АС Тимок“ Дарио Петковић, иначе двојац који са успехом реализује пројекат тенис у школама већ две године у Основној школи „Ђура Јакшић“ у Зајечару.

Тениски клуб „АС Тимок“ управо је завршио прву јесењу бесплатну школу тениса, а у октобру је већ време и за другу, истичу у овом успешном зајечарском спортском колективу. За све заинтересоване, термини за нове полазнике су субота и недеља од 12 сати.

Прави спортски угођај виђен је и нешто касније на Тргу ослобођења, где су јавни тренинг на отвореном одржали представници ПСД „Љуба Нешић“. Осмеси на лицима малишана из Предшколске установе „Ђулићи“ говорили су да је показни тренинг алпинизма био пун погодак на градском скверу. Председник  Планинарско-смучарског друштва Милан Јовановић имао је стрпљења за све оне који су се осмелили да се опробају у пењању. Сем деце из зајечарских вртића који су поново били учесници неке од активности Европске недеље спорта у граду на Тимоку, било је ту и оних нешто старијих, како основаца тако и студената, а Спортски савез града Зајечара потрудио се да нико не остане ускраћен за неку од спремљених активација и реквизита.

ПСД „Љуба Нешић“ је пре две године прославило седам деценија постојања и као такво је најстарије планинарско друштво у Тимочкој крајини. Састанци друштва су сваког уторка у Хотелу „Хамбург“ од 18 сати, а на њиховим бројним акцијама, успонима и излетима, добродошли су сви, што би се рекло од 7 до 77 година. Потребна је само добра воља, а како истичу Милан и Нина, који су презентовали планинарење на зајечарском тргу, годишња чланарина износи свега 500 динара.

Четвртак 29. септембар поново ће обиловати бројним активностима у Зајечару. Место догађаја биће отворени терени ОШ „Хајдук Вељко“, а јавни тренинг одржаће Рукометни клуб „Зајечар“ са почетком у 10 сати. Поподневни термин резервисан је за „краљицу спортова“, па ће тако Атлетски клуб „Младост“ презентовати показни тренинг на Тргу ослобођења у Зајечару од 17 часова.

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Можда вам се и ово свиђа

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *