Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА Зајечар Фудбал

БУДУЋНОСТ ФУДБАЛА НА КРАЉЕВИЦИ ЗА КРАЈ ЕВРОПСКЕ НЕДЕЉЕ СПОРТА У ЗАЈЕЧАРУ

Подели

Јавним фудбалским тренингом на градском стадиону на Краљевици, спуштена је завеса на Европску недељу спорта у Зајечару. Ова јединствена манифестација реализује се седми пут, док је Зајечар четврту годину у низу домаћин спортског догађаја који окупља већи део Европе, а у Србији је у надлежности Олимпијског комитета Србије, који је и ове године наградио град на Тимоку домаћинством, а Спортски савез Зајечара организацијом.

Каква би то зајечарска спортска недеља била, да један од ових дана није био посвећен фудбалу. На градском стадиону на Краљевици, на програму је био тренинг Школе фудбала “Тимок 1919”, иза које су неки сјајни резултати минулих година, а нема сумње да их тек чекају велике ствари у будућности.

Организатор целокупне манифестације у Зајечару је Спортски савез града на Тимоку, а председник зајечарске „куће спорта“ Драгиша Симоновић истакао је задовољство после свега виђеног минулих осам спортских дана у Зајечару.

„Велика захвалност иде на адресу Олимпијског комитета Србије за поновно пружену прилику, коју смо верујем у потпуности оправдали. Будите активни, слушајте своје тренере и сигуран сам да ће неки од вас остати у фудбалу, а свакако ће вам спорт донети много“, поручио је окупљеним малишанима први човек Спортског савеза града Зајечара Драгиша Симоновић.

Помоћник градоначелника Зајечара Милан Станковић и сам некада успешни спортиста имао је речи охрабрења за мале фудбалере.

„Време проведено у спорту се не заборавља, пријатељства и успомене остају за цео живот. Краљевица је изнедрила много сјајних играча, надам се да ћете и ви поћи њиховим путем“, истакао је Станковић и додао да ће Град Зајечар увек подржавати овакве манифестације које промовишу дечији и омладински спорт.

Све је у Зајечару кренуло још прошлог четвртка 23. септембра из Основне школе „Хајдук Вељко“ од оних најмлађих спортиста, који тек треба да одлуче којим спортским путем треба да крену. Спортски савез града Зајечара као организатор укључио је у овај спортски догађај школе, вртиће, професоре физичког васпитања, тренере, клубове, заступљени су били и одбојка, кошарка,  фитнес, школице спорта, гимнастика и на крају фудбал, тако да су сви они добили прилику да се презентују на прави начин.

Сем у Зајечару, Европска недеља спорта обележена је и у Аранђеловцу, Зрењанину, Бору, Kњажевцу, Пироту, Сомбору, Београду и Вршцу, где је организован низ спортских догађаја као што су „Спортски изазов“, „Школски спортски дан“ и „Олимпијски час“, а који су реализовани кроз демонстрације различитих спортова, јавне тренинге, едукативне радионице и мини турнире.

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *