Учитавање

Унесите термин за претрагу

Зајечар ОСТАЛИ СПОРТОВИ

АСУ „АС“ ЗАЈЕЧАР СВЕЧАНОМ ДОДЕЛОМ ПРИЗНАЊА ОБЕЛЕЖИО ТРОСТРУКУ УЗАСТОПНУ ТИТУЛУ ПРВАКА СРБИЈЕ

Подели

Аутомобилско спортско удружење “АС” из Зајечара троструки је узастопни шампион Србије на брдским стазама, што је успех који је мало коме пошао за руком у историји аутомобилизма на овим просторима. Из тог разлога, у Аутомобилском спортском удружењу „АС“ решили су да тачку на изузетну годину ставе доделом специјалних плакета, диплома и награда најзаслужнијима за величанствен подухват. 

Свечаност је одржана у великој сали Скупштине града Зајечара, а организатори нису крили задовољство учињеним.

„Сигурно је да се наша прича уз велико разумевање града Зајечара, чије име с поносом носимо наставља, имамо велики квалитет а ове сезоне смо освежили редове фантастичним двојцем из Бугарске и још неким сјајним возачима. Циљ за наредно првенство је јасан, останак у самом врху српског аутомобилизма“, поручио је Живота Милић „Гага“, потпредседник и координатор Аутомобилског спортског удружења “АС”.

Градоначеник Зајечара Бошко Ничић поручио је да ће град на Тимоку увек стајати иза клубова који промовишу Зајечар на најбољи могући начин.

„Град ће увек стајати иза оваквих успеха, да не говорим колико је труда неопходно уложити за овакав резултат, а поготово колико га је тешко поновити три године у низу“, нагласио је Ничић и додао да ће Зајечар у току године бити домаћин и рели трке која ће обухватити седам или осам села зајечарске општине и која ће на најлепши начин приказати спортско-туристичке потенцијале Зајечара.

На скупу су истакнути и планови који ће у наредним годинама бити реализовани на територији Зајечара и додати на већ постојећу спортску мапу. Нови градски стадион на Краљевици, картинг стаза, тениски терени, хала спортова и базен, скијалиште, око 10 хектара спојених спортских терена, донеће Зајечару нешто чиме ниједан град у Србији не може да се похвали, истакао је градоначелник окупљенима у великој сали Градске управе Зајечар.

„Изградња картинг стазе је пројектат који је у току и који је само један од многих који ће у потпуности изменити изглед наше спортске али и туристичке понуде и дати могућност младима да се баве и овим прелепим спортом и да у будућности и они проносе славу Зајечара, баш као што су то чинили бројни асови потекли из нашег града“, нагласио је градоначелник Ничић.

НапоменаСви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *