Учитавање

Унесите термин за претрагу

Зајечар ОДБОЈКА Тимочка Крајина

ПРВИ МЕМОРИЈАЛНИ ТУРНИР „НОВИЦА ДИМИТРИЈЕВИЋ – ШИЉА“ ОДРЖАН У ЗАЈЕЧАРУ

Подели

Први меморијални турнир у одбојци „Новица Димитријевић – Шиља“ одржан је у суботу 4. фебруара у ОШ „Љубица Радосављевић Нада“. На такмичењу у част правог одбојкашког визионара и човека који је оставио неизбрисив траг у спортском и друштвеном животу Зајечара, учествовале су  женске екипе домаћина и организатора Зајечара, градског ривала Тимока и гостујућих пионирских тимова Мајданпека и Књажевца.

Меморијал је свечано отворила ћерка прерано преминулог Новице Димитријевића, Бојана Димитријевић, која је изразила велику захвалност Омладинском одбојкашком клубу „Зајечар“ на идеји и истакла задовољство што ће на овај начин лик и дело популарног „Шиље“ наставити да живи кроз реализацију овог турнира.

Иако је резултат свакако био у другом плану, вреди истаћи да је прво место у конкуренцији пионирки освојио Одбојкашки клуб „Тимок“ из Зајечара, који је у финалу надиграо „Књажевац“, док је 3. место заузео ОК „Мајданпек“ након победе против „Зајечара“. 

Додељене су и појединачне награде, у којима су примат очекивано добиле одбојкашице победничке екипе „Тимока“.

– МВП – Тамара Тасић (Тимок)

– Најперспективнији играч – Анђела Пауновић (Тимок)

– Kоректор – Живковић Маша (Тимок)
– Либеро – Антонија Голубовић (Зајечар)
– Најмлађи играч – Петра Антанасијевић (Зајечар)
– Дизач – Нађа Стефановић (Kњажевац)
– Примач – Лена Сперлић (Мајданпек)

Новица Димитријевић нас је прерано напустио 1. фебруара 2020. године у Зајечару, где је и рођен 21. јуна 1955. године . У родном граду је завршио основну школу и Гимназију, а Факултет за спорт и физичку културу у Нишу. Био је успешни спортиста, одбојкаш “Тимока” и “Студента” из Ниша, са којим је изборио историјски пласман у Прву савезну лигу Југославије. Проглашен је и за најбољег јуниорског тренера СФРЈ, а у свом професионалном животу, оставио је за собом успешне спортисте и добре људе, а генерацијама будућих ђака, нову реконструисану школу.

Омладински одбојкашки клуб „Зајечар“, али и Спортски савез града Зајечара који је помогао организацију Меморијала и Основна школа „Љубица Радосављевић Нада“, на чијем је челу Новица Димитријевић Шиља био скоро две деценије, наставиће да чувају успомену на сјајног човека, тренера, професора и директора, а сви заједно потрудиће се да у годинама које следе, овај турнир постане традиционални и из године у годину јачи и на све вишем нивоу.

НапоменаСви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *