Учитавање

Унесите термин за претрагу

Зајечар ОСТАЛИ СПОРТОВИ Србија

ЗАЈЕЧАРАЦ САША ЦВЕТКОВИЋ ВИЦЕШАМПИОН СВЕТА У ПАУЕРЛИФТИНГУ!

Подели

Саша Цветковић, сјајни зајечарски спортиста и носилац звања врхунског спортисте Спортског савеза Србије, освојио је сребрну медаљу на Светском првенству у пауерлифтингу (“powerlifting”), које је на програму у Шведској. Зајечарац и у озбиљним спортским годинама наставља да помера границе, па је после одбрањене титуле првака Европе у Чешкој, успео да заузме друго место на планети у дисциплини М2 -120 кг.

Цветковић, иначе председник Спортског удружења „Зајечар“, на Светском шампионату у Халмштаду поставио је и два нова европска рекорда у чучњу 277,5 кг и 285 кг, док је и у осталим деловима такмичења био на високом нивоу. Бенч: 160 кг, мртво дизање: 290.кг (побољшао за 7,5 кг лични рекорд), као и нови европски рекорд у тоталу 735.кг (побољшање од 17,5 кг).

„Остаје велика штета за мртво дизање, на 302,5 кг и нови европски рекорд у завршној фази отворила ми се шака“, што је искористио Канађанин, изузетан такмичар, који је на крају за мало био бољи“, поручио је из Халмштада репрезентативац Србије и нови вицешампион света у пауерлифтингу.

За пет месеци на Европском првенству у литванском Виљнусу, Цветковић најављује напад на трећу узастопну титулу.

„Само учешће једног Зајечарца на Светском ИПФ првенству је до скора била научна фантастика. Поставио сам нове европске рекорде у чучњу и тоталу, нови европски рекорд у мртвом дизању 301.кг је близу. Волим конкуренцију јер ме тера да будем бољи и надам се да ће моји суграђани и у будућности имати разлога да буду поносни на мене“, закључио је Цветковић за „Глас спорта“.

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *