Учитавање

Унесите термин за претрагу

Зајечар ОСТАЛИ СПОРТОВИ Србија

ЗАЈЕЧАРАЦ САША ЦВЕТКОВИЋ ОДБРАНИО ТИТУЛУ ПРВАКА ЕВРОПЕ У ПАУЕРЛИФТИНГУ

Подели

Саша Цветковић, сјајни зајечарски спортиста и носилац звања врхунског спортисте Спортског савеза Србије, одбранио је титулу првака Европе у пауерлифтингу („powerlifting“). Зајечарац и у озбиљним спортским годинама наставља да помера границе, па је другу годину заредом био најбољи на Првенству Европе одржаном у Чешкој, оборивши рекорд у чучњу и тоталу.

Цветковић је злато освојио са резултатом 717,5 килограма у тоталу, испред Чеха Каната  и Француза Дениса.

„Невероватно искуство иза мене и екипе Србије је у претходних седам дана у Плзену. Сјајно финале и велика борба са домаћим такмичарем Золтаном Канатом, иначе живом легендом пауерлифтинга. Сјајна организација такмичења, врхунски услови и на крају одбрана титуле уз два оборена европска рекорда. Није могло бити боље“, поручио је из Чешке за „Глас спорта“ Саша Цветковић, зајечарски, српски и европски шампион у пауерлифтингу.

Европско Мастер пауерлифтинг „IPF“ првенство отворено је у Плзену 7. јула уз учешће такмичара из 20 земаља, а завршетак шампионата је у уторак 13. јула, истакао је на крају разговора нови стари европски шампион из Зајечара. 

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *