Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА ОСТАЛИ СПОРТОВИ Србија

ЗАЈЕЧАР НАЈБОЉИ ОРГАНИЗАТОР КРОСА РТС-А

Подели

Зајечару нема премца у организацији Кроса РТС-а. Та чињеница потврђена је још једном, пошто је град на Тимоку седми пут проглашен за најбољег домаћина Kрос серије РТС-а.

Поводом уручења признања најуспешнијег организатора ове престижне спортске манифестације, у салону Градске управе, одржана је пригодна свечаност на којој су уручене награде онима који су дали највећи допринос масовности крос серије у граду на Тимоку.

Статуета београдског победника уручена је градоначелнику Зајечара Бошку Ничићу, док су представницима Спортског савеза града Зајечара, Предшколске установе „Ђулићи“, Школске управе и зајечарских школа, уручене захвалнице.

„19. октобра је на зајечарској Kраљевици, кроз циљ прошао 2.171 тркач, 36 више него недељу дана касније у другопласираном Шапцу. То је била велика витешка фер борба између два града“, рекао је оснивач Kроса РТС-а Стеван Kовачевић, приликом уручења статуете Бошку Ничићу.

„Град Зајечар чини чудо, показује како се једна квалитетна приредба одржава на европском нивоу“, закључио је Ковачевић.

Први  човек града Зајечара Бошко Ничић истакао је да је велика ствар што је град Зајечар остварио тако запажен резултат у конкуренцији много већих градова у Србији.

„Kада постигнете овакав резултат против Шапца који је дупло већи, као и Сомбора који је бројчано већи од Зајечара, онда је то добар резултат. Морамо сви заједно ову манифестацију да повећамо, због наше деце, да направимо Kрос лигу и да се деца такмиче током читаве године. Надамо се да ћемо у будућности имати и спортске објекте који ће моћи да се користе  и у зимском периоду. Због тога смо и уложили напоре, да покажемо да један мали град може да постиже врхунске резултате“, истакао је Ничић подсетивши да ће се уложити сви напори да Зајечар у будућности добије и атлетски стадион.

Kрос серија РТС-а наредне године почеће 22. маја, договорено је на састанку с министром просвете Републике Србије Младеном Шарчевићем, истакнуто је на свечаности у Градској управи Зајечара.

Тагови

Можда вам се и ово свиђа

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *