Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА

ЗАЈЕЧАР И ОВЕ ГОДИНЕ ЈЕДАН ОД ГРАДОВА ДОМАЋИНА ЕВРОПСКЕ НЕДЕЉЕ СПОРТА

Подели

Семинар за представнике градова који ће учествовати у „Спортском изазову“ у оквиру овогодишње Европске недеље спорта одржан је 31. августа у „Олимпијској кући“ у Београду. Зајечар као један од градова партнера, који су део ове престижне манифестације од њених самих почетака у нашој земљи, представљали су помоћник градоначелника и координатор „Спортског изазова“ у граду на Тимоку Милан Станковић и Никола Павловић, представник Спортског савеза града Зајечара.

Председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић, пожелео је добродошлицу градовима домаћинима Европске недеље спорта, која је на програму од 23. до 30. септембра. Сем Зајечара, „Спортски изазов“ биће реализован у Аранђеловцу, Пожаревцу, Сомбору, Бору, Kњажевцу, Пироту, Зрењанину, Панчеву и Београду.

„Спорт и физичка активност значајно доприносе здрављу и добробити људи, а захваљујући новим партнерствима очекујемо да ћемо ове године имати највећи број учесника и догађаја до сада. Циљ пројекта је промоција спорта, подстицање грађана да се баве физичком активношћу, без обзира на године или физичку спремност, као и едукација људи о здравом начину живота. Европска недеља спорта је заједнички одговор на овај изазов, али и позив на акцију. Oвај семинар је прилика да се сви партнери упознају са главним темама за 2023. годину како би се што боље припремили за предстојећу Европску недељу спорта која се широм Европе обележава у периоду од 23. до 30. септембра. Захваљујем вам се на сарадњи и желим вам пуно успеха у припреми и реализацији предстојеће Европске недеље спорта”, поручио је Маљковић.

Представници Олимпијског комитета Србије представили су главне циљеве овогодишње Европске недеље спорта, као и области које треба да буду у фокусу овогодишњих активности. У центру активности Европске недеље спорта 2023 налазиће се три теме: инклузија маргинализованих група, укључивање што већег броја људи свих генерација да се баве спортом и иновације у спорту у циљу промоције физичке културе.

Још од 2018. и 2019. године и дуела са Пиротом кроз јавне тренинге свих спортова одржане најпре у хали спортова на Краљевици, потом и на градском тргу годину касније, да би све заокружили успешном реализацијом пројекта минуле три године тренинзима из великог броја спортова на различитим локацијама. Овај пројекат ће се последње недеље септембра реализовати по девети пут на европском нивоу, а шести пут у Србији. Представници градова су имали прилике да се упознају са кључним догађајима у оквиру Европске недеље спорта, а то су “Be Active” ноћ, Урбан спорт фест, Спортски изазов, „Школски спортски дан“, „Тренинго“ изазов „Трчим за школу“ и изложба „Пут правих вредности“. 

Европска недеља спорта је иницијатива Европске комисије за промоцију спорта и физичке активности широм Европе под слоганом “Be Active”. Овом приликом, представљене су и активности које ће спровести Делегација ЕУ у Србији, Савез за рекреацију и фитнес Србије и Асоцијација Спорт за све Србије, партнерске организације са којима ће Олимпијски комитет Србије обележити овогодишњу Европску недељу спорта.

НапоменаСви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Можда вам се и ово свиђа

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *