Учитавање

Унесите термин за претрагу

ОСТАЛИ СПОРТОВИ Тимочка Крајина

ВИШЕ ОД 300 УЧЕСНИКА НА СПОРТСКИМ ИГРАМА МЛАДИХ У БОРУ, РУКОМЕТ И ТЕНИС ЗА ПОНОС „ГРАДА БАКРА“

Подели

Спортске игре младих полако улазе у овогодишњу завршницу, а на великом финалу и Бор ће имати своје представнике. Регионално такмичење за источну Србију, одржано минуле недеље на теренима Спортског центра „Бобана Момчиловић Величковић“ и Великом Градишту, које је угостило такмичење у одбојци на песку коначно је добило епилог, па смо сазнали ко ће и у којим спортовима представљати овај део Србије на Државном такмичењу.

Потпуна доминација борских екипа виђена је у рукомету, где су девојчице рођене 2006. и млађе из ЖРК „Бор РТБ“ славиле у конкуренцији екипа из Зајечара, Бољевца и Петровца на Млави. Исти успех остварили су њихови вршњаци из екипе „Борско језеро“, који су били бољи од Пожаревца и ОРК „Бора“. Боранке је до тријумфа на Регионалном такмичењу водила Јелена Костић, док је тренер победничке мушке екипе био Саша Дучић.

Талентована тенисерка из Бора Јана Радојковић освојила је прво место на регионалном надметању одржаном на теренима Спортског центра који од недавно носи назив прерано преминуле стрелкиње и најбоље спортисткиње у историји Бора Бобане Момчиловић Величковић. Јана је пласман на велико финале Спортских игара младих и републичку смотру обезбедила освојивши трофеј у конкуренцији Мие Милисављевић из Сокобање, Ање Петровић из Зајечара и још једне Боранке Исидоре Страиновић. Њен успех у конкуренцији тенисера није успео да понови Боранин Никола Ивашковић, који је у финалу поражен од Андреја Миловановића из Петровца на Млави.

Што се стоног тениса тиче, доминирали су Неготинци, који су славили како у конкуренцији играча рођених 2006., тако и у оној где су се надметали дечаци и девојчице из генерације 2009. и млађи. Ипак, вреди истаћи 3. место Петре Букић у конкуренцији најмлађих стонотенисерки.

Параћинци су тријумфовали у шаху у обе узрасне мушке категорије, док су победе у женској конкуренцији припале Алексинчанки у старијој и шахисткињи Искри Белић из Петровца на Млави, која је прво место у млађој категорији освојила у конкуренцији Андрее Вукадиновић и Теодоре Стаменковић из Зајечара.

„Десa“ из Пожаревца славилa је на такмичењу у одбојци у конкуренцији одбојкаша Смедерева, Петровца на Млави и „Борца“ из Параћина, узраста до 15 година.

Регионално такмичење за источну Србију у организацији борског Савеза за школски спорт и под покровитељством града Бора одржано је 15. и 16. јуна у пет спортских дисциплина и са више од 300 учесника, док је 18. јуна у Великом Градишту на програму било надметање у одбојци на песку. Домаћа екипа тријумфовала је у мушкој конкуренцији, док је „Блок аут“ из Крушевца славио у конкуренцији одбојкашица, савладавши у финалу још једну крушевачку екипу „Пионирке“, а 3. и 4. место припало је борским екипама „Мамбе“ и „Диве“.

 

Пројекат „Бирам спорт“ – борски спортски таленти, суфинансиран je из буџета Града Бора:

”Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.”

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *