Учитавање

Унесите термин за претрагу

ОСТАЛИ СПОРТОВИ Србија

НОВАКОВО И АНИНО ВЕЛИКО СРЦЕ, ОГРОМНА ПОМОЋ СРБИЈИ ЗА БОРБУ ПРОТИВ КОРОНА ВИРУСА

Подели

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић донирао је милион евра за респираторе и осталу медицинску опрему у борби против корона вируса у Србији.

Брачни пар Ђоковић је сазвао видео конференцију и саопштио да ће поменуту суму донирати како би се Србија изборила са пандемијом која је обухватила читав свет.

Новак је објаснио да ће набавка ићи преко пословних веза његовог стрица Горана Ђоковића који је у пословном контакту са утицајним људима у Kини, као и са појединим контактима из Немачке.

„Велика захвалност и поздрав медицинском особљу које се месецима бори за здравље људи и труде да им на сваки начим помогне. Нажалост, расте број оних који су заражени. Јелена, ја, моја фондација, одлучили смо да ових недеља прикупимо што више релевантних информација како бисмо установили како најбоље да донирамо своје ресурсе – знање, време новац, како да то утиче на највећи број људи широм Србије“, рекао је Ђоковић који се заједно са породицом налази у Марбељи.

Велики број нових респиратора претходних дана купила је држава Србија, а 35 респиратора набављено је захваљујући нашој прослављеној тенисерки Ани Ивановић.

Не само што је Ана финансијски помогла ову набавку, него је и захваљујући личним контактима, као и дугогодишњој улози амбасадора Уницеф-а допринела да се ова набавка што пре реализује.

Током њене тениске каријере били смо сведоци и Аниних победа за Србију, захваљујући њој чула се и химна наше земље на Ролан Гаросу у Паризу 2008. године, али ова најновија победа вреди још и више.

Капа доле српским тениским легендама, победе ван терена су вредније, а Новак и Ана су још једном показали да поред тениског умећа имају велико срце.

Од корона вируса у Србији до сада је преминуло седам људи, а према последњим информацијама, потврђено је 457 случајева оболелих.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *