Учитавање

Унесите термин за претрагу

Србија Фудбал

СУПЕРЛИГА СЕ НАСТАВЉА КРАЈЕМ МАЈА?

Подели

Пандемија коронавируса зауставила је скоро сва спортска такмичења на планети.

Није познато када би све поново могло да се врати у нормалу, али општи консензус је да би кроз два месеца фудбал могао да се врати на терене.

У најбољем случају, неких 5-6 седмица да прође сав овај хаос и онда још сигурно три недеље за припреме фудбалера, јер не могу из карантина директно у такмичарски ритам.

Информацију је у изјави за „Журнал“ потврдио и Владимир Матијашевић, спортски директор Фудбалског савеза Србије.

„Не знам у овом тренутку шта ће бити са првенством. Чекамо, пре свега, реч државе и колико дуго ће трајати ванредно стање. Боље је да још месец дана будемо у изолацији, него да играчима, тренерима и свим другим људима угрозимо животе. Разговарали смо са челницима УЕФА и о томе.

Још се тражи решење, мада је то више питање националних савеза. Ако се све ово заврши у наредних месец дана, клубовима ће бити потребно још 20 за припреме, јер после рада у кућним условима нико не може одмах на терен. Очекујем да у том случају наставимо првенство крајем маја и играмо у ритму среда-субота. Видео сам да су Немци најавили наставак у истом периоду“, рекао је Матијашевић.

Чини се да текућа сезона није још рекла последњу реч и да ћемо још гледати фудбал, како домаћи, тако и инострани, уз Лигу шампиона и Лигу Европе. Када ће то тачно бити, остаје нам да сачекамо и видимо.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *