Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА

ВЕЛИКИ УСПЕХ ЗАЈЕЧАРСКОГ ШКОЛСКОГ СПОРТА, ПЕТ ПРЕДСТАВНИКА НА ДРЖАВНОМ ТАКМИЧЕЊУ У АТЛЕТИЦИ

Подели

Нови сјајан резултат зајечарског школског спорта остварен је на Међуокружном такмичењу одржаном у Крушевцу у среду 17. маја. Наиме, чак пет представника основних и средњих школа из Зајечара обезбедило је пласман на Државно такмичење.

Кренимо редом. Лена Малетић, ученица 2. разреда зајечарске Економско-трговинске школе освојила је прво место у трци на 400 метара и још једном потврдила високе домете. Истоветан успех и прво место у трци на 1000 метара освојио је Вељко Васиљевић, ученик зајечарске Техничке школе.

Да на успехе ваља рачунати и у будућности, показала је свестрана Нађа Тркуља, која је на доминантан начин освојила 1. место на Међуокружном такмичењу у мини атлетици – дисциплини скок у вис и такође обезбедила пласман на Државно првенство.

Поред Лене и Вељка и Нађе, Зајечар ће на Првенству Србије у Ћуприји у среду 24. маја, представљати и Мина Михајловић из ОШ „Десанка Максимовић“, која је такмичење у скоку у вис завршила на 2. месту и Миа Станковић из ОШ „Ђура Јакшић“ у трци на 300 метара. На завршном такмичењу школског спорта у Ћуприји предводиће их њихови професори физичког васпитања,  Емина Варат Илић, Драган Петковић, Дејан Жикић и Саша Јанковић.

Вреди истаћи и остале резултате зајечарских атлетичара у Крушевцу.

Мушка екипа ОШ „Десанка Максимовић“ у саставу: Kоста Тошић, Јаков Живковић, Павле Стојановић – 5/1, Андреј Ставров, 5/2, Огњен Ивковић, 6/2, Лазар Томић, 6/1, освојила је 3. место екипно, док је женској екипи ОШ „Ђура Јакшић“ мало фалило да се у комплетном саставу пласира на Државно такмичење. Наиме, Зајечарке су надметање у Крушевцу завршиле поравнате на врху са екипом Ниша, а даље су прошле Нишлијке, јер су имале једну победу више на свом конту, иако су оба тима имала по 14 бодова.

Мушка екипа Техничке школе Зајечар и женска екипа зајечарске Медицинске школе освојиле су 3. место на Међуокружном такмичењу у Крушевцу у конкуренцији најбољих школа са територије Расинског, Нишког и Топличког округа.

Зајечарски савез за школски спорт жели пуно среће и ученицама Медицинске школе Зајечар, које су предвођене професорком Јеленом Милосављевић освојиле 1. место на Међуокружном такмичењу у Нишу и учествоваће на Државном школском првенству у рукомету на Сребрном језеру 18. и 19. маја.

Државно такмичење атлетика (Ћуприја 24. мај):

МИНИ АТЛЕТИKА (ОШ)
Скок у вис: Нађа Тркуља (ОС “Ђура Јакшић“)

ОШ –
300м: Миа Станковић (ОШ “Ђура Јакшић“)
Скок у вис: Мина Михајловић (ОШ “Десанка Максимовић“)

СШ –
1000м: Вељко Васиљевић (Техничка школа)
400м: Лена Малетић (Економска школа)

НапоменаСви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *