Учитавање

Унесите термин за претрагу

ОСТАЛИ СПОРТОВИ Тимочка Крајина

ТРКА ЗА ЖИВОТ – УЛТРАМАРАТОНАЦ ИЗ ЛОЗНИЦЕ АЛЕКСАНДАР КИКАНОВИЋ ЗА ЛЕЧЕЊЕ ТРОГОДИШЊЕГ КОСТЕ ЛЕШЕВИЋА

Подели

Александар Kикановић, ултрамаратонац из Лознице, кренуо је „Трку за живот“ 28. маја из Крупња са последњом станицом у Софији, а све у циљу помоћи трогодишњем Кости Лешевићу. Малом Kости је на Институту за здравствену заштиту мајке и детета „Др Вукан Чупи“ дијагностикована атрофија малог мозга и редукција волумена супратенторијалне беле масе. Због тога му је потребно 27,6 милиона динара за дијагностику и лечење, физикалне терапије, хипотерапије, рехабилитације у земљи и иностанству, за разне третмане и вежбе, специјалистичке прегледе, ортопедска помагала, путне трошкове као и трошкове смештаја у току лечења. До сада је прикупљено око 30 одсто потребног новца.

Овај хумани ултрамаратонац је до сада прешао више од пола пута,а на путу до циља прошао је кроз Бољевац 8. јуна, где су га примили представници Спортског савеза општине Бољевац и локалне самоуправе.

„Упркос нестабилном времену, задовољан сам као напредујем, имао сам срећу да ме промаши свака киша која обично стигне кад истрчим планирану деоницу. Велике падавине су криве за исправање па није лако трчати по оволикој спарини. Успео сам да зарадим и жуљ, али сам га средио и идем даље. Трчање иде по плану, где год стигнем сачекају ме или неко из тамошњег спортског савеза или челници тога места. Ту је свакако и подршка маратонаца који ми се придружују да истрчимо део пута. Много ми значи што могу да размишљам само о трчању, јер ми је у сваком месту обезбеђено преноћиште и остало шта треба. Добијам доста порука подршке и потврде да су људи уплатили новац за малог Kосту, контактирају ме чак и из иностранства и распитују се како да му помогну, што ме нарочито радује. Надам се да ће тога бити све више наредних дана и да ћемо сви заједно колико-толико помоћи Kости“ поручио је Kикановић.

Осим Општине Kрупањ, у којој је промотер спорта, на свом путу маратонац има подршку и благослов Манастира Хиландара, што му како истиче, даје додатну снагу да истраје. Последњих неколико година Kикановић је у хуманитарне сврхе, углавном за лечење деце, претрчао око пет хиљада километара, а у претходним маратонима је прикупљено више од 140.000 евра. Он се нада да ће његово трчање подстаћи људе да СМС поруку 1331, вредну само 200 динара, пошаљу на 3030 и помогну Kости.

НапоменаСви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

 

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *