Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА

ПЕТИ УЗАСТОПНИ ТРИЈУМФ ЕКИПЕ ГРЉАНА НА СЕОСКИМ СПОРТСКИМ ИГРАМА У ЗАЈЕЧАРУ

Подели

Сеоске игре Спортског савеза Србије поново су понудиле оно најбоље што спорт може да пружи у суботу 10. јуна на Поповој плажи, где су се екипе четири зајечарска села надметала за титулу победника и пласман на Регионално такмичење, ове несвакидашње спортско рекреативне манифестације. Екипа Грљана везала је пети узастопни тријумф на Сеоским играма у Зајечару и обезбедила пласман у даљи круг надметања. Али, све честитке иду и такмичарима Грлишта, Шљивара и Звездана, који су пружили солидан отпор у свих 11 спортских дисциплина.

Такмичарима се на свечаном отварању петих Сеоских спортских игара у Зајечару најпре обратио генерални секретар Спортског савеза града Зајечара Игор Божиновић и предао реч председнику зајечарске „куће спорта“ Драгиши Симоновићу, који је изразио задовољство што су Попова плажа и Зајечар поново домаћини сада већ традиционалног такмичења. Марина Јовичић је у име Спортског савеза Србије пожелела пуно среће свим екипама и нагласила да је овогодишња сезона Сеоских игара најмасовнија до сада, са више од 40 општина и градова учесника.

На терену је од старта кренуло жестоко. Свака дисциплина је била битна, као и сваки освојени поен, па није било попуштања.

Највише навијања по обичају било је на такмичењима у надвлачењу конопца, народном рвању и надвлачењу штапа, где је три победе и по пет освојених бодова забележила екипа Грљана. Ништа мање занимљиво није било ни у такмичењу у обарању руку, где је искусни такмичар Грлишта донео  победу свом тиму. Друго место заузео је представник Грљана, трећи је био Звездан, а четврти Шљивар.

Такмичење у шаху по обичају је у своју корист решио представник Грљана, док је много узбуђења виђено у дисциплини трка у џаковима, у којој је највише спретности показала екипа Грлишта.

На такмичењу у одбојци виђено је доста добрих потеза у мешовитим мушко-женским саставима, који су водили велику борбе за сваки поен. Тријумф је на крају припао екипи Шљивара, која је у финалу надиграла Грлиште.

Титула је на крају поново отишла у Грљан, екипи која је однела укупно 7 победа у 11 дисциплина и сакупила 50 бодова, Грлиште је са три победе завршило такмичење на другом месту са 32 бода, трећепласирани Шљивар освојио је 26, док је Звездан Сеоске спортске игре окончао на 4. месту са 18 бодова.

Све екипе награђене су лоптама, а прве три екипе добиле су и пехаре Спортског савеза Србије. Награде су им уручили председник Спортског савеза града Зајечара Драгиша Симоновић, као и Марина Јовичић и Петар Шундић из Спортског савеза Србије.

Екипа Грљана је новим тријумфом обезбедила пласман на Регионално такмичење, које ће према прелиминарном плану Спортског савеза Србије бити одржано у Алексинцу, првог или другог викенда у августу месецу. Поред шампиона зајечарских квалификација, екипе Грљана, тамо ће своје место наћи и најбоље сеоске екипе Крушевца, Сокобање, Књажевца и домаћина Алексинца, који ће се борити за прво место и пласман на Државно финале.

НапоменаСви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *