Учитавање

Унесите термин за претрагу

Свет Србија Фудбал

Сусрет Норвешке и Србије под знаком питања због корона вируса?

Подели

Једна од европских држава које су најтеже погођене коронавирусом је Норвешка. Како ће се то одразити на утакмицу баража Лиге нација фудбалских репрезнтација Норвешке и Србије која је планирана за 26. март? 

Скандинавска земља свакодневно саветује своје држављане који често путују по свету услед одличне финансијске ситуације, па је због тога и ризик за оболевање од коронавируса већи.

Према најновијим информацијама које су стигле јутрос, Норвешка има 86 заражених од коронавируса, а та бројка је знатно већа од оне која је била на снази пре само 24 сата.

Норвежани су тако за само један дан добили 30 новооболелих од поменутог вируса.

Поједини догађаји су отказани, не тичу се спорта и фудбала, али је за очекивати да се затворе и поједини стадиони уколико се настави са оваквим трендом повећања броја оболелих.

Лекари препоручују опрез, посебно онима са респираторним проблемима и старијима, али званичници ове државе за сада не предузимају мере око затварања спортских објеката као што је то случај у већини земаља погођених вирусом.

Нема за сада званичних информација, али на основу свих дешавања и бројки заражених у Норвешкој, за очекивати је да се меч баража за Европско првенство одигра на неком другом месту, док други термину тешко да долази у обзир имајући у виду календар и чињеницу да је шампионат већ почетком лета.

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *