Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА ИНТЕРВЈУ ОДБОЈКА

СРЕЋКО РИСТИЋ – СЈАЈНА КАРИЈЕРА ОДБОЈКАШКОГ „ГЛОБТРОТЕРА“

Подели

Много успешних спортиста потекло је из града на Тимоку у минулим деценијама. Некако су одбојкаши прилично тихо, иако често неправедно занемарени, дошли до неслућених висина.

Срећко Ристић, примач сервиса из Зајечара, рођен је у граду на Тимоку 11. септембра 1986. године, а његова врло успешна каријера и даље траје.

Ексклузивно, за „Глас спорта“, поруке подршке шаље управо наш Срећко Ристић.

Шта рећи и одакле почети о једној сјајној каријери. Поникао је у Одбојкашком клубу Тимок, а пут га је потом водио у Црну Гору, где је са успехом бранио боје Будве и Студентског центра, да би једну сезону провео и у Македонији, носећи дрес Работничког, где су стигле и прве титуле. Два освојена трофеја у Скопљу, пехар шампиона и македонски Куп, приграбио је Ристић код наших јужних комшија.

 

Црна Гора му је изгледа била суђена, јер је дошао позив из подгоричке Будућности, па је сезону након трофеја у Македонији провео у црногорском главном граду. Затим, још један одлазак у комшилук, овај пут у Румунију. где је наступао за Униреу Деж.

Добар глас се далеко чује, па је одличног примача из Зајечара, пут одвео у Азију. Најпре, Уједињени Арапски Емирати и Ал Насер, а потом Анвар из Либана.

Зов иностранства поново је био јак, па је већ наредне године наступао у Казахстану, за екипу Казхроме.

Следи једна сјајна прича и повратак у Србију и то у Нови Пазар, где је под вођством још једног Зајечарца, Саше Стефановића, исписао најсјајније странице одбојкашке историје тог града. Освојен Куп Србије 2017. године, изборен наступ у Европи и даље су најбољи резултати Новог Пазара у историји, предвођеног баш Зајечарцима, светским, а нашим.

Човек, који није залупио врата ни једном месту на ком је био, пожртвован, поштен и борбен. То је наш Срећко Ристић.

Још једном се то видело, када је поново стигао позив из Румуније, овог пута екипа Баја Маре и ново инострано искуство одбојкаша из Зајечара.

Након Румуније, нова дестинација сада већ искусног примача сервиса била је Турска, где је носио дрес екипе Солхан Беледије.

Други позив Будућности такође није могао да одбије, па је сезону 2018/19 поново провео у Подгорици.

Нови повратак кући, у Србију, уследио је пред почетак текуће сезоне, када је на лето 2019. године потписао уговор са Радничким из Крагујевца.

Свуда где је играо био је један од најбољих играча. Освојени пехари и поновни позиви екипа у којима је већ наступао, довољно говоре о томе.

А шта рећи према његовој љубави према родном граду. Два последња лета, своје слободно време жртвовао је како би био члан екипе Зајечара у Играма на води (City games), где је минуле 2019. године, изборен велики успех и освојено 4. место у Србији на великом финалу одржаном у Чачку.

Срећко Ристић је у браку са Невеном, са којом је добио синове Филипа и Душана.

 

фото: ОСЦГ

напомена:

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести.

 

 

 

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *