Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА ИНТЕРВЈУ Фудбал

ДЕЈАН ДРАГЊЕВИЋ – ЖИВОПИСНА КАРИЈЕРА ЗАЈЕЧАРСКОГ ФУДБАЛСКОГ МАЈСТОРА

Подели

Најважнија споредна ствар на свету и једна од великих љубави свих дечака, који се овим спортом „заразе“ од најранијег доба.

Фудбал и фудбалска лопта одувек су били пасија плејаде невероватних и истинских мајстора фудбала из града на Тимоку.

Један од ретких који је успео да живи за и од фудбала читаву каријеру, јесте и Дејан Драгњевић.

Сјајни везиста, поникао у тадашњем „Кристалу“, за Тимок је наступао у два наврата, касније га водио са клупе као тренер првог тима, показао је да после успешне играчке, може да уследи и иста таква тренерска каријера.

Ексклузивно за „Глас спорта“ из далеке Канаде, јавља нам се Дејан Драгњевић, шеф Академије Фудбалског клуба Фого (Fogo FC).

А сада неколико редова о једној каријери, која и даље траје.

Дејан Драгњевић је рођен у Зајечару 1971. године и као што је на почетку текста речено, најпре је носио дрес „свог“ Тимока, да би га пут одвео у Јединство из Параћина, са којим је успео да избори пласман у Другу савезну лигу.

Потом следи одлазак у Крушевац, где је наш „Вили“ био члан вероватно последње велике генерације Напретка, са којом је играо финале Купа Југославије 2000. године. Боља је у финалу била Црвена звезда, али остаје записано да је Напредак тада изборио пласман у Европу, а чији је неизоставни део прве поставе био Дејан Драгњевић.

У Србији је сем Напретка, у Суперлиги носио дрес и Звездаре, тада такође члана елитног ранга такмичења.

Наставак каријере у иностранству био је нормалан след догађаја, па се овај зајечарски фудбалер обрео у Аустрији, где је играо за Капфенберг.

После Аустрије, следи повратак кући, у редове Тимока, где је завршио играчку и започео плодоносну тренерску каријеру.

У Србији је као тренер радио и у комшијском Књажевцу, као шеф струке Тимочанина, као и у Параћину, где је био тренер Јединства, још једног тима, чији је дрес са успехом носио и као играч.

Затим зов судбине и одлазак у Канаду, где је и данас. Друга димензија фудбала, како тврди Драгњевић у потпуности.

Обука фудбалера, њихово даље школовање на колеџима широм ове велике земље, кључни је циљ. А терени, инфраструктура, све то је на изузетном нивоу, неупоредивом у односу на наше услове.

У Канади је као тренер радио у екипи „Српских белих орлова“ (Serbian White Eagles), да би као шеф стручног штаба водио и  „Corner Brook SC Canada“, „Burlington Soccer Club“, а тренутно је шеф академије и тренер „Fogo FC“.

Једна живописна каријера овог врсног фудбалера и стручњака и пре свега познаваоца фудбалске игре.

 

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести.

 

ФОТО: Приватна архива „Facebook“

 

 

 

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *