Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА

СПОРТСКИ СУСРЕТИ ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ ПЕТОГ ДАНА ЕВРОПСКЕ НЕДЕЉЕ СПОРТА У ЗАЈЕЧАРУ

Подели

Зајечар је крајем маја био домаћин јубиларних 10. Међународних спортских сусрета особа са инвалидитетом, на којима су снаге у неколико спортских дисциплина одмерили такмичари из града домаћина, Књажевца и Видина. Само четири месеца касније, зајечарски спортски сусрети особа са инвалидитетом први пут су нашли своје место у понуди Европске недеље спорта.

Полигон спретности, пикадо, баскет и шах биле су активности у којима су своје вештине показали чланови градских удружења особа са инвалидитетом, али и ђаци ШОСО „Јелена Мајсторовић“ и корисници Установе „Облутак“. Било је заиста велике борбе, а скоро 100 учесника говоре да је заиста био пун погодак сама организација ове манифестације, која је одржана на простору Пешачке зоне између Позоришта и Саборне цркве у Зајечару, али и „Гостопримнице“, где је уз разумевање Тимочке епархије на програму било такмичење у шаху.

Учеснике су у име организатора и покровитеља манифестације поздравили Милан Станковић, помоћник градоначелника Зајечара и координатор Европске недеље спорта, као и Иванка Јовић, председница Црвеног крста Зајечар и Драгиша Симоновић, председник Спортског савеза града Зајечара.

„Спорт припада свима без разлике, а посебно задовољство је што премијерно имамо Спортске сусрете особа са инвалидитетом у склопу Европске недеље спорта“, поручио је координатор „Спортског изазова“ Милан Станковић на отварању 5. дана Европске недеље спорта и додао да Зајечар дугује велику захвалност Олимпијском комитету Србије на дугогодишњој успешној сарадњи.

Својим присуством, касније и помагањем у церемонији доделе диплома, медаља и пехара, манифестацију увеличале директорка ШОСО „Јелена Мајсторовић“ Емила Бадивук и директорка Установе „Облутак“ Ана Петковић.

Резултат је наравно био у другом плану, иако су победници све четири  дисциплине награђени пехарима. Ипак, радост спорта је оно што је превагнуло, а вреди истаћи да су сви учесници награђени дипломама и медаљама Спортског савеза града Зајечара, који је у сарадњи са Црвеним крстом био и организатор Спортских сусрета особа са инвалидитетом, уз покровитељство града Зајечара.

фото: Миомир Симоновић/Глас спорта

НапоменаСви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

 

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *