Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА

ЈАВНИ ТРЕНИНЗИ ОДБОЈКЕ И КАРАТЕА И ШАХОВСКА СИМУЛТАНКА ПРЕТПОСЛЕДЊЕГ ДАНА ЕВРОПСКЕ НЕДЕЉЕ СПОРТА

Подели

Претпоследњи дан Европске недеље спорта у Зајечару протекао је у богатом распореду, који је нарочито одушевио ученике млађих разреда Основне школе „Ђура Јакшић“, који су се придружили показним вежбама из одбојке и каратеа. Двориште је било препуно деце, а тренери Одбојкашког клуба „Тимок“ и Карате клуба „Тимок“, потрудили су се да свим заинтересованим ђацима на делу покажу зашто су баш карате и одбојка прави избор за њих.

Смењивала су се одељења првог и другог, трећег и четвртог разреда, своје умеће и вештине опробали су и предшколци, тако да је све било у складу са слоганом „Be Active“ на теренима ОШ „Ђура Јакшић“, која је била прави домаћин школског спортског дана.

Милан Вучковић са једне и Бојан Андрејић са друге стране дворишта, заједно са својим сарадницима имали су пуно стрпљења и за најмлађе спортисте, а осмеси деце говорили су у прилог успешном дуплом тренингу, који је због Дана жалости померен од среде 27. на петак 29. септембар. Велики број малишана изразио је жељу да почне са правим тренинзима како у ОК „Тимок“, тако и у Карате клубу „Тимок“.

И док су преподневни сати прошли у знаку одбојке и каратеа, тачно у подне почела је шаховска симултанка на простору између ОШ „Десанка Максимовић“ и ОШ „Љуба Нешић“, у извођењу Омладинско-женског шах клуба „Зајечар“. Владица Симић, тренер и председник клуба водио је симултанку са најмлађим члановима клуба, а прилику да се опробају у мисаоној игри добила су и сва заинтересована деца из две градске школе.

Субота 30. септембар доноси Крос РТС-а, којим ће бити стављена тачка на овогодишње издање Европске недеље спорта. Зајечар као осмоструки победник Крос серије има обавезу више да све протекне у најбољем могућем реду, а уз најављено сунчано време, ваља очекивати још један узбудљив дан на Краљевици.

фото: Миомир Симоновић/Глас спорта

НапоменаСви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *