Учитавање

Унесите термин за претрагу

ИНТЕРВЈУ

СПОРТСКИ САВЕЗ ОПШТИНЕ НЕГОТИН – МИСИЈА УСПЕХА НЕГОТИНСКОГ СПОРТА

Подели

Улагање у спортску инфраструктуру, сопствене кадрове и тренере, као и помоћ у раду спортских клубова, само су неке од ствари које доприносе развоју неготинског спорта. О томе, као и бројним другим темама, „Глас спорта“ је разговарао са генералним секретаром Спортског савеза општине Неготин Душаном Матејевићем.

„Спортски савез као „кућа“ свих неготинских спортова је усмерен на кључне активности које гарантују несметан и уравнотежен рад свих спортских организација у нашем граду“, истиче на почетку разговора Матејевић и додаје да су све програмски планирано ваљано испратили и трудили се да помогну у оквиру својих и законских могућности.

Каква је сарадња са локалном самоуправом?

„Морам да истакнем да заиста имамо велико разумевање општине Неготин за пројекте и програме које спроводимо како ми као Савез, тако и све наше чланице. Буџет износи 43,5 милиона динара, а оно што је најзначајније јесте чињеница да се све финансијске обавезе по уговору испуњавају у стопостотном износу“, наводи први оперативац неготинског спортског савеза.

Традиционални „Новогодишњи турнир“, „Дан изазова“, али и „Ђурђевданске трке“ само су неке од манифестација које реализује Спортски савез општине Неготин, који наредне године слави деценију постојања.

„Од 2013. године нам је интерес спорта и спортиста на првом месту. За наредну годину планирамо бројне спортске догађаје и активности, којима ћемо обележити вредан јубилеј“, поручује Матејевић.

Сви спортски објекти у граду су на располагању клубовима који последњих сезона бележе све боље резулате како у колективним, тако и у појединачним спортовима.

„Хала спортова, али и школске сале попуњене су терминима свих наших чланица, а трудимо се да у расподели нико не буде закинут, водећи рачуна наравно о броју млађих селекција које сваки клуб поседује, рангу такмичења у коме игра и интересу развоја спорта“, наводи овај некадашњи фудбалер, а последњу деценију успешни спортски посленик Душан Матејевић, који није заборавио да помене ни своје сараднике, такође дугогодишње спортисте и спортске раднике, јер како каже без тимског рада нема ни добрих резултата.

“Овај медијски садржај суфинансиран је од стране Општине Неготин. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства”.

Тагови

Можда вам се и ово свиђа

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *