Учитавање

Унесите термин за претрагу

Зајечар ОСТАЛИ СПОРТОВИ

ШКОЛА ПЛИВАЊА И ОБУКА ЗА НЕПЛИВАЧЕ ОД 1. ЈУЛА НА ГРАДСКОМ БАЗЕНУ, ПЛИВАЧКА АКАДЕМИЈА „ТИМОК“ КРЕЋЕ СА РАДОМ У ЗАЈЕЧАРУ

Подели

Почетак сезоне пливања на градском базену у Зајечару измамио је осмехе већине становника, а спас од тропске врућине потражила је популација од 6 до 66 година, односно од оних најмлађих па до најстаријих житеља града на Тимоку. И док су капије базена отворене 23. јуна од 11 до 19 сати сваког дана, у Јавном комуналном предузећу „Тимок одржавање“ у коме брину о градском базену, не седе скрштених руку.

„Безбедност купача и посетилаца базена нам је на првом месту. Ништа се не сме препустити случају, из тог разлога смо набавили плутајућу безбедносну баријеру, па ћемо тако први пут имати јасну границу између  „мале и велике“ дубине, односно дела базена где дубина иде до 1,3 метра од оног где је дубока до 2 метра“, истиче на почетку разговора за „Глас спорта“ Вице Лалић, директор ЈКП „Тимок одржавање“, у чијој надлежности су поред базена и градско зеленило, јавна расвета у граду и селима, градски вашар, као и одржавање свих спортских објеката у Зајечару.

Акценат је наравно на безбедности, али и унапређењу рада самог базена и понуди бројних садржаја за посетиоце. Поред набавке нових сунцобрана, ту су и бројни реквизити који ће користити инструктори током рада на обуци за непливаче и школе пливања.

„Све информације у вези обуке заинтересовани могу добити на број телефона 060/3851075. Цена је 3.000 динара за 10 часова, а поред искусног тренера пливања имамо и четири инструктора, који ће радити са децом, а сви они поседују сертификат Факултета спорта и физичког васпитања“, подвлачи Лалић.

Новина је свакако почетак рада „Пливачке академије Тимок“, спортског удружења чији је оснивач Марко Панић, професор физичког васпитања из Зајечара и дугогодишњи тренер у Пливачком клубу „Ниш 2005“, који се минуле године после више од деценије вратио у град на Тимоку и решио да поправи стање затечено у једном од базичних спортова.

„Кључни циљ коме је тежимо је да обухватимо што већи број деце, обучимо за пливање и осамосталимо у води, а касније и да створимо групу од бар 10 до 20 такмичара, а надамо се да ћемо барем неке од њих већ  крајем августа представити на првом такмичењу у Јагодини, амбициозно наглашава Марко Панић, оснивач и председник „Пливачке академије Тимок“.

Обука за непливаче на градском базену вршиће се сваког дана од 9:30 до 11, дакле пре отварања капија базена, док ће Пливачка академија „Тимок“ са својим полазницима имати термине радним данима од 19 до 21 сат.

„Оно што је занимљиво је чињеница да ћемо имати ту млађу групу полазника од 4 до 6 година, са којом ћемо радити у вечерњем термину. Неће наравно бити ограничења што се тиче узраста, а поред најмлађе групе, позив је отворен и свим заљубљеницима у пливање, као и онима који желе да усаврше технику и можда крену и озбиљније у читав тренажни процес, а цена 10 часова износи 2.000 динара“, истиче за „Глас спорта“, тренер и први човек Пливачке академије „Тимок“ Марко Панић, који додаје да је пријава могућа како на број телефона 062/8322812, тако и приликом доласка на клупски термин од 19 сати.

Цене улазница на градски базен остале су непромењене у односу на прошлу сезону, па тако за дневну карту треба издвојити 150, недељну 900, док цена месечне карте износи 3.000 динара.

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

 

Тагови

Можда вам се и ово свиђа

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *