Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА Зајечар Тимочка Крајина Фудбал

НОВОГОДИШЊИ ТУРНИР У МАЛОМ ФУДБАЛУ

Подели

Традиционални 29. Новогодишњи турнир у малом фудбалу „Зајечар 2019“ на програму је од 14. до 29. децембра у хали спортова на Kраљевици. Организатор је Спортски савез града Зајечара у сарадњи са ЈKП „Тимок одржавање“ и покровитељством града Зајечара.

Зајечар ће у другој половини децембра бити центар фудбала на петопарцу Тимочке Kрајине.

Такмичење ће, баш као и прошле године бити организовано у шест узрасних категорија: млађи петлићи (2009. и млађи), петлићи (2007. и млађи), пионири (2005. и млађи), кадети (2002. и млађи), сениори и ветерани, за које право играња имају играчи рођени 1979. и старији, уз дозвољена два бонус играча.

Помоћник градоначелника за спорт и омладину, Милан Станковић, је на конференцији за медије, одржаној у градској кући истакао да Град подржава све спортске манифестације, нарочито традиционалне.

„Ниво квалитета турнира је све бољи, ове године се надамо да ћемо направити корак даље и што се тиче организације, а и што се тиче саме масовности. Масовност је најважнија у читавој овој причи, а ту пре свега мислимо на децу. Ово је прилика да се деца забаве на одређени начин и да развију такмичарски дух. Желимо да нам спортска хала на Kраљевици буде пуна, и да љубитељи малог фудбала дођу у што већем броју“, истакао је Станковић.

Према речима Игора Божиновића, генералног секретара зајечарског спортског савеза и ове године су очекивања да ће све протећи онако како је и планирано, без икаквих проблема. Kада је реч о самом програму турнира, прве утакмице играће се од суботе 14. децембра, а за 19. децембар предвиђена је пауза  због празновања Светог Николе.

„Пријављивање екипа је могуће до петка 13. децембра до 12.00 сати, у просторијама Спортског савеза. Већ од 14. децембра у преподневним сатима почињу утакмице млађих категорија: млађи петлићи (2009. годиште и млађи) и пионири  (2005. и млађи). У недељу, 15. децембра ће играти петлићи (2007. и млађи).

Све остале категорије крећу са такмичењем од 16. децембра у поподневним часовима. Извлачење парова за сениорске екипе и екипе ветерана, одржаће се у суботу 14. децембра, од 15 часова, одмах по завршетку такмичења млађих категорија. Морам да напоменем да ће полуфиналне утакмице бити одигране 28. децембра, док ће дан касније 29. децембра бити одиграна сва финала, као и утакмице за треће место. За млађе категорије утакмице се играју у преподневним сатима, за остале у поподневеним“, истакао је Божиновић и додао:

„Kада је реч о котизацији, она остаје иста као и прошле године: млађи петлићи и петлићи 3.000 динара, пионири 4.000 динара, кадети 6.000 динара, сениори 12.000 динара и ветерани 5.000 динара.  Прошле године смо имали у свим категоријама 53 екипе, очекујемо да ове године тај број и надмашимо“.

Вице Лалић, в.д. директора ЈKП „Тимок-одржавање” је на конференцији за новинаре истакао да ће и ове године, током трајања турнира, посетиоци моћи да се освеже у бифеу, у оквиру спортке хале, за чији закуп ће бити расписана лицитација.

„Већ сутра ће бити расписана лицитација за идавање бифеа у спортком центру. Оно што је пракса, као и сваке године, када је реч о улазницима, током утакмица групне фазе и првог дела елиминационих борби улаз ће бити бесплатан, наплаћивање карата кренуће за полуфиналне утакмице и износиће 50 динара, док ће за финалне утакмице цена бити 100 динара“, рекао је Лалић.

Kада је о наградном фонду реч, за освојено прво место у категорији кадета, награда је 25.000 динара, за друго 15.000, док је за треће 10.000 динара. У категорији сениора прво место победнику доноси чек на 250.000 динара, другопласираном ће припасти 150.000, док је за треће место обезбеђено 100.000 динара. Освајачи  првог места у категорији ветерана могу да рачунају на 20.000 динара, другопласирани 15.000 и трећепласирани 7.000 динара.

За категорије млађих петлића, петлића и пионира организатори су припремили робне награде.

Тагови

Можда вам се и ово свиђа

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *