Учитавање

Унесите термин за претрагу

ОСТАЛИ СПОРТОВИ Тимочка Крајина

СЈАЈНА СЕЗОНА ГИМНАСТИЧКОГ КЛУБА „ХАЈДУК ВЕЉКО“ ИЗ НЕГОТИНА

Подели

Када неко свој живот посвети женском спорту и притом постиже изузетне резултате, проносећи име свог клуба и града, онда су следећи редови апсолутно заслужени. Професорка физичког васпитања по вокацији, а тренер Гимнастичког клуба „Хајдук Вељко“ по избору направљеном пре скоро деценију.

Као председник клуба и тренер неготинских гимнастичарки, Ана Ранђеловић је била права адреса за одговор на питање одакле сви ти сјајни резултати и медаље које у серијама стижу у град на истоку Србије.

„Када радиш оно што волиш, а у то улажеш целог себе, онда су и успеси загарантовани. Ипак, гимнастика је изузетно захтеван спорт, ту нема превише рекреације, већ много озбиљног и студиозног рада, јер се грешке не праштају“, наводи на почетку разговора за „Глас спорта“ Ана Ранђеловић.

На финалном такмичењу Пионирске лиге Србије, одржаном у Kостолцу недељу дана пре интервјуа вођеног у просторијама Спортског савеза општине Неготин, такмичарке 1.селекције „Хајдук Вељка“ у саставу Анђела Благојевић, Теа Пацић, Софија Динкић и Искра Толић у категорији најмлађих освојиле су 4.место.

„Одличан наступ у јакој конкуренцији екипа са дугогодишњим искуством из Суботице, Београда и Ниша. Чланице нашег клуба приступиле су такмичењу са огромном одговорношћу и показале да су стасале за велика такмичења и за још боље резултате. На финалу по справама наша Теа Пацић направила је фантастичан успех на прескоку и са високом оценом од 14.300 домогла се бронзане медаље“, поносна је на своје изабранице Ранђеловић.

Да то није случајност, показао је резултат остварен на Првенству Србије у Ц програму одржаном такође у Kостолцу 26.новембра. Гимнастичарке „Хајдук Вељка“ биле су једини представници Југоисточне Србије и освојиле 6. место.

„Била је то веома тесна и неизвесна борба на свим справама где су наше такмичарке одмериле снаге са најјачим екипама из Централне Србије и Војводине. Поносна сам на представнице клуба, Хелену Kовачевић, Машу Ђорђевић, Kристину Благојевић, Теодору Милојковић, Емилију Томић и Николину Јеврић, које су великим залагањем заслужено нашле место међу најбољих шест екипа Србије. У појединачном пласману у вишебоју свој најбољи резултат и сјајно издање приказала је Хелена Ковачевић која је заузела високо 5. место међу 30 девојчица из целе Србије, што је фантастичан резултат, док је Маша Ђорђевић у појединачном вишебоју заузела 14. позицију, као прави замајац за наредне изазове“, реферише Ранђеловић.

Све је почело од једне струњаче у ОШ „Бранко Радичевић“ чини се сада већ далеке 2014. године.

„Одувек сам желела да оставим неки траг у женском спорту. Иако сам годинама била у систему рукомета, као играч и касније тренер, дипломирала сам на нишком ДИФ-у у гимнастици и осетила потребу да наставим са овим прелепим спортом. На самом почетку стигли су и велики резултати, неке заиста сјајне генерације и пре свега добра деца, па је касније све ишло својим током, уз увек присутан квалитетан рад“, наглашава Ранђеловић.

Нови Сад, Костолац, Крушевац и Ниш, градови и екипе на које се угледа Гимнастички клуб „Хајдук Вељко“ и са којима већ годинама бије битке на Првенствима Србије.

„Услови су ипак основни предуслов за озбиљан рад са млађим селекцијама у гимнастици. Нови еластични подијум за припрему за највећа такмичења је набављен, сада је циљ двовисински разбој. Не запостављамо ни рекреативни програм, имамо децу у клубу од 3 до 17 година, а заступљена је и плесно-аеробна гимнастика“, истиче Ана Ранђеловић која не заборавља да изрази велику захвалност Спортском савезу општине Неготин за дугогодишњу помоћ у раду и додаје да неготинске гимнастичарке у децембру очекује и учешће на Државном првенству у аеробној гимнастици.

Гимнастички клуб „Хајдук Вељко“ из Неготина наставља да подиже стандарде у овом базичном спорту. Све то са једном дамом на челу како клуба, тако и струке, па нема сумње да тек треба очекивати велике ствари од једног од спортских брендова општине Неготин.

“Овај медијски садржај суфинансиран је од стране Општине Неготин. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства”.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *