Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА

СЕОСКЕ ИГРЕ СПОРТСКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ У ЗАЈЕЧАРУ НА ПРОГРАМУ 5. ЈУНА

Подели

Зајечар ће и четврту годину заредом бити домаћин Сеоских игара Спортског савеза Србије. С тим у вези, одржан је и прелиминарни састанак у просторијама Спортског савеза града Зајечара, а представнике 10 сеоских месних заједница са новим Правилником игара упознала је координатор за рекреативни спорт Спортског савеза града Зајечара Љиљана Субић.

Састанку у зајечарској „кући спорта“ присуствовали су представници Рготине, Шљивара, Халова, Великог Извора, Градскова, Копривнице, Гамзиграда, Селачке, Велике Јасикове и Вражогрнца, а позиви су били упућени и Лубници, Грљану, Салашу, Грлишту, Николичеву и Звездану.

Све заинтересоване месне заједнице имају рок до 20. априла да потврде своје учешће на овом престижном такмичењу.

Поред досадашњих десет дисциплина, које су обухватале мали фудбал, одбојку, скок у даљ из места, полигон спретности, народно рвање, бацање камена с рамена, надвлачење конопца, надвлачење штапа, шах и обарање руку, уведена је и 11. дисциплина – трка у џаку. Услови за такмичаре су олакшани, а највећи акценат поред рекреације и дружења остаје очување традиције, истакнуто је на састанку.

Укупно 34 града и општине учествоваће ове године у Сеоским играма Спортског савеза Србије, а баш као и минуле године, након градских квалификација, следе и регионална такмичења, па тек на крају велико финале, на којем је претходне три године Зајечар представљала екипа Грљана, која ће и ове године бранити титулу зајечарског шампиона.

НапоменаСви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *