Учитавање

Унесите термин за претрагу

Зајечар ОДБОЈКА Тимочка Крајина

ДОМИНАЦИЈА ЗАЈЕЧАРСКИХ ШКОЛА У ОДБОЈЦИ – СВЕ ЧЕТИРИ ЕКИПЕ НА МЕЂУОКРУЖНОМ ТАКМИЧЕЊУ

Подели

Сезона школских такмичења је у пуном јеку, па Зајечарски савез за школски спорт и Спортски савез града на Тимоку имају пуне руке посла. Минула недеља била је резервисана за Окружна и Међуокружна такмичења у кошарци и баскету, док су ове недељу обележила надметања у одбојци, где смо сазнали учеснике Међуокружног такмичења у свим категоријама.

Најпре су у понедељак 7. марта на терен ОШ „Димитрије Тодоровић Каплар“ у Књажевцу на терен изашле најбоље женске школске екипе из Зајечара, Бољевца, Књажевца и Сокобање. ОШ „Ђура Јакшић“ из Зајечара је у финалу надиграла домаћу екипу резултатом 2:1 у сетовима, док су у финалу Окружног такмичења средњих школа ученице зајечарске Гимназије биле још убедљивије и са резултатом 2:0 овериле пласман на Међуокружно такмичење.

Дан касније у Зајечару, на програму је било Окружно такмичење у одбојци у конкуренцији пионира и омладинаца, а Зајечарци су поново били на висини задатка. Екипа Гимназије савладала је у финалу такмичења одржаног у сали ОШ „Љубица Радосављевић Нада“ вршњаке из књажевачке Техничке школе резултатом 2:0 (25:15, 25:17) и обезбедила учешће на Међуокружном такмичењу. Исти успех остварила је и мушка екипа ОШ „Десанка Максимовић“, која је без борбе прошла у даљи круг школског надметања.

Међуокружно такмичење у одбојци заказано је за четвртак 10. март, када ће се на терену наћи најбоље екипе из Зајечарског, Расинског, Нишког и Топличког округа. Мушки део програма за средње школе на распореду је у ОШ „Љубица Радосављевић Нада“, док ће девојке снаге одмерити у сали Техничке школе у Зајечару. Почетак такмичења у организацији Зајечарског савеза за школски спорт је у 10 сати.

У исто време у Нишу играће најбоље екипе из четири округа у конкуренцији основних школа у сали ОШ „Свети Сава“ док ће у популарној „Шивари“ бити одржано Међуокружно такмичење у гимнастици. Зајечар ће и на том такмичењу имати своје представнике, Анђа Манић и Даница Живковић ученице ОШ „Љубица Радосављевић Нада“ и Јована Живковић из зајечарске Економско-трговинске школе.

НапоменаСви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *