Учитавање

Унесите термин за претрагу

РУКОМЕТ Свет Србија

РУКОМЕТАШИЦЕ СРБИЈЕ БЕЗ РЕШЕЊА ПРОТИВ ХРВАТИЦА, БЕЗИДЕЈНА ИГРА У НАПАДУ КУМОВАЛА НОВОМ ПОРАЗУ

Подели

Трагедија у три чина. То би у најкраћем био опис учешћа рукометне репрезентације Србије на Првенству Европе у Данској.

Само један гол у последњих 15 минута меча одлуке против Хрватске, потпуни недостатак идеје у нападу, само четири бека у ротацији и пораз изабраница Љубомира Обрадовића је био неминован.

И поред тога, Српкиње су имале шансу, али као и много пута у току сусрета прекомбиновале и комшијски дерби завршиле новом техничком грешком и минималним поразом. Последњих 19 секунди меча довољно говори о игри наших рукометашица у нападу. Обрадовић је узео тајм-аут, али нико није смео да преузме одговорност. Лишчевић је уместо шута, покушала да проигра Поп-Лазић, није успела, Хрватице су кренуле да славе, а Србију оставиле са безброј питања без правих одговора.

Нико није Хрватској давао ни промил шансе у овој групи, значајно су подмладиле састав и дошле растерећене у Данску. То је очигледно био прави рецепт, пошто су такмичење у групи завршиле са све три победе и што је још важније са три скалпа фаворита.

Србија и даље има шансу да прође у другу фазу, у случају да Мађарска вечерас победи Холандију или одигра нерешено, али и ако се то догоди проћи ће у другу фазу без освојеног бода и праве шансе за добар резултат на овом шампионату.

Код Хрватица најефикаснија је била Дора Крсник са шест погодака, пет голова постигла је Мичијевић, а Калаус је четири пута савладала наше голмане.

Најефикаснија у репрезентацији Србије била је Катарина Крпеж Шлезак са пет голова, Лавко и Стоиљковић постигле су по четири поготка, док су се Трифуновић, Поп-Лазић и Кристина Лишчевић три пута уписале у листу стрелаца.

 

 

фото: ЕПА/Клаус Фискер

 

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *