Учитавање

Унесите термин за претрагу

Србија Фудбал

КОРОНА НА ПРОЛЕЋЕ НЕЋЕ ОДЛАГАТИ МЕЧЕВЕ ФУДБАЛСКЕ СУПЕРЛИГЕ СРБИЈЕ

Подели

И док су све очи фудбалске Србије биле упрте у јучерашњи жреб за квалификације за Светско првенство 2022. године у Катару, где је наша репрезентација добила ривале у виду владајућег шампиона Европе, екипу Португала, затим Ирске, Азербејџана и Луксембурга, Суперлига је донела нови Правилник који ће важити у току пролећног дела сезоне.

Овај правилник примењује и УЕФА у својим такмичењима, а њиме се руководио и Фудбалски савез Србије у доношењу одлуке.

Наиме, клубови су у току досадашњег такмичења могли да траже одлагање утакмица ако имају осморицу заражених играча коронавирусом, међутим ово правило неће важити за наставак сезоне.

У случају да клуб има играче оболеле од ковида -19 и да по том основу жели да одложи утакмицу, то у пролећном делу сезоне неће бити дозвољено. Све док екипа има 13 играча способних за одигравање сусрета, од којих један мора бити голман, меч мора бити одигран у заказаном термину.

Ако клуб нема 13 здравих играча, утакмица ће бити одложена и одиграна у новом термину.  С друге стране, у случају да клуб поседује 13 играча способних да буду на терену, а одбије да са таквим тимом игра, дуел ће бити регистрован службеним резултатом (3:0) у корист ривала.

У Суперлиги су у јесењем делу сезоне због више заражених фудбалера била одложена само два меча: Рад – Металац и Јавор Матис – ТСЦ. 

 

фото: ФК Црвена звезда, ФК Партизан

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *