Учитавање

Унесите термин за претрагу

ОСТАЛИ СПОРТОВИ Тимочка Крајина

ПРВО ПАУЕРЛИФТИНГ ТАКМИЧЕЊЕ ОДРЖАНО У БОЉЕВЦУ

Подели

Спорт снаге, који се састоји од три покушаја максималне тежине на три дизања: чучањ, бенч прес (bench press) и мртво дизање привукао је велики број посетилаца, који су испратили I пауерлифтинг (powerlifting) такмичење одржано у Бољевцу. Организатор је баш као и пре две недеље у обарању руке и уличном вежбању (street workout) био исти, Спортски савез општине Бољевац, који се у сарадњи са Установом за спорт потрудио да све протекне у најбољем могућем реду у суботу 29. априла.

Укупно 10 такмичара надметало се за главне награде, али и личне рекорде, а публика је могла да ужива у занимљивој борби у све три дисциплине. Прво место у бенч пресу освојио је Саша Златановић подигавши 140 килограма. Другопласирани је био Стеван Драгојевић, док је 3. место заузео Никола Андробић, који се у игру за генерални пласман вратио победом у чучњу са резултатом од 180 килограма, испред Огњена Петровића и Александра Мартиновића. 

Андробић је однео победу и у мртвом дизању са 230 килограма, друго место припало је Огњену Петровићу, док је Недељко Димитриевић завршио као трећепласирани у тој дисциплини. Апсолутна категорија са резултатом од 540 килограма донела је укупни тријумф Николи Андробићу, сребро је освојио Огњен Петровић, а бронзано одличје Горан Илић. 

„Хвала свим такмичарима на учешћу, а публици на пруженој подршци. Видимо се ускоро на следећем турниру“, поручили су за „Глас спорта“ организатори из Спортског савеза општине Бољевац.

НапоменаСви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *