Учитавање

Унесите термин за претрагу

Зајечар ОДБОЈКА

ПРВИ ОДБОЈКАШКИ МЕМОРИЈАЛ „НОВИЦА ДИМИТРИЈЕВИЋ ШИЉА“ У ЗАЈЕЧАРУ 4. ФЕБРУАРА

Подели

Први меморијални турнир у одбојци „Новица Димитријевић – Шиља“ на програму је 4. фебруара у ОШ „Љубица Радосављевић Нада“. Почетак такмичења за пионирке заказан је за 10 сати у сали основне школе на чијем је челу легендарни професор и одбојкашки тренер био две деценије.

Организатор је Омладински одбојкашки клуб „Зајечар“, чији је један од оснивача и први тренер био Новица Димитријевић. Популарни Шиља оставио је неизбрисив траг у спортском и друштевном животу града, а ово је само мали знак пажње за све оно што је дао зајечарској одбојци, наводе за „Глас спорта“ у ООК „Зајечар“.

Новица Димитријевић нас је прерано напустио 1. фебруара 2020. године у Зајечару, где је и рођен 21. јуна 1955. године . У родном граду је завршио основну школу и Гимназију, а Факултет за спорт и физичку културу у Нишу. Био је успешни спортиста, одбојкаш “Тимока” и “Студента” из Ниша, са којим је изборио историјски пласман у Прву савезну лигу Југославије. Проглашен је и за најбољег јуниорског тренера СФРЈ, а у свом професионалном животу, оставио је за собом успешне спортисте и добре људе, а генерацијама будућих ђака, нову реконструисану школу.

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *