Учитавање

Унесите термин за претрагу

Зајечар КОШАРКА

НАЈМЛАЂИ ЗАЈЕЧАРСКИ КОШАРКАШИ НА ТРАДИЦИОНАЛНОМ МИНИ БАСКЕТ ФЕСТИВАЛУ У БЕОГРАДУ

Подели

Кошаркаши Младости из Зајечара, играчи рођени 2013. и млађи традиционално су се средином јануара нашли на престижном Међународном мини баскет фестивалу „Рајко Жижић“. Празник кошарке је у хали 3 „Београдског сајма“ после две године паузе виђен 21. пут, а на теренима су се нашле 154 екипе из Србије и земаља региона.

Организатори манифестације одржане 14. и 15. јануара били су Kошаркашки савез Србије и Удружење Мини баскет Србија, а фестивал је свечано отворио министар спорта Зоран Гајић, у друштву председника KСС Предрага Даниловића, председника Олимпијског комитета Србије Божидара Маљковића и бројних других високих званица.

Турнир је организован на шест терена на кошевима висине 2,60 м и 2,75 м, постављен је био и један терен на коме се играо мини баскет на вештачкој трави, као и 3×3 терен. У току такмичења одржано је и предавање за тренере „Од мини баскета до кошарке“.

За све учеснике 21. Међународног мини баскет фестивала „Рајко Жижић“ обезбеђене су медаље и пехари, а резултат је наравно остао у другом плану.

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *