Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА

БОГОЈАВЉЕНСКО ПЛИВАЊЕ ЗА ЧАСНИ КРСТ И ОВЕ ГОДИНЕ У ЗАЈЕЧАРУ

Подели

Богојављенско пливање за часни крст биће организовано на Поповој плажи у Зајечару у четвртак 19. јануара, одлука је Организационог одбора града Зајечара, којом се утврђује и комплетан програм свечаности. Традиционална манифестација, која ће десети пут бити одржана у граду на Тимоку, почиње у 8 сати у Саборној цркви у Зајечару где ће бити одржана света архијерејска литургија. 

Затим је по распореду водоосвећење у порти зајечарске цркве од 9:45, док ће свечана литија до Попове плаже кренути у 11 сати. Свечаност поводом 10. пливања за Часни крст на Поповој плажи на програму је од 11:30.

Пријављивање пливача могуће је до сред 18. јануара 12 часова у просторијама Градске управе Зајечар. За лично пријављивање од докумената је потребна само лична карта, а пријаве се могу поднети у Градској управи Зајечар, контакт особа Катарина Мартић. Право учешћа имају само пунолетне особе, а такмичиће се сви пливачи који добију потврду лекара о психо-физичкој спремности. Електронску пријаву за учешће могуће је попунити и на сајту Градске управе Зајечар, www. zajecar.info.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *