Учитавање

Унесите термин за претрагу

Зајечар Тимочка Крајина Фудбал

ПРИПРЕМЕ ТИМОКА ЗА СРПСКОЛИГАШКЕ ИЗАЗОВЕ, У НЕДЕЉУ НА КРАЉЕВИЦУ СТИЖЕ ТИМОЧАНИН ИЗ КЊАЖЕВЦА

Подели

Фудбалери Тимока одиграће у недељу 19. јула први припремни сусрет пред почетак нове сезоне. Ривал на градском стадиону на Краљевици биће Тимочанин из Књажевца, а тренер Зајечараца Војкан Рајчић имаће прилику да провери све расположиве снаге и на делу види учинак урађеног у минуле две недеље, од старта припремног периода.

Председник зајечарског српсколигаша Бранимир Ђорђевић истакао је за „Глас спорта“ да припреме за сада протичу без проблема, а већ су уговорене и пријатељске утакмице, како би екипа што спремније дочекала старт првенства у Српској лиги „Исток“, које према најавама треба да крене 8. августа.

„Ослушкујемо одлуке градског штаба за ванредне ситуације, надамо се да ћемо моћи да спроведемо зацртани план и програм припрема. Већ у недељу на Краљевицу стиже комшијски ривал Тимочанин, у среду 22. јула гостујемо у Бору, 25-ог је у плану одлазак у Прахово и меч са још једним српсколигашем Дунавом, док у Зајечар 29. јула стиже СФС Борац из Параћина“, наводи Ђорђевић.

Играчки кадар ваља појачати пред изазове у српсколигашком друштву, у коме ће се екипа Фудбалског клуба „Тимок 1919“ наћи после одлуке Извршног одбора ФСРИС о проширењу Српске лиге „Исток“ са 16 на 20 клубова.

„Задржали смо костур екипе, која је фуриозно кренула у пролећном делу Зоне „Исток“ и нема сумње да је улазак у Српску лигу „Исток“ круна нашег рада у минуле три године. Ангажовали смо за сада три појачања, од којих су два добро позната лица зајечарској публици. Голман Александар Аца Јовановић, бивши капитен Тимока вратио се у старо јато из Будућности из Поповца, док је плаво – бели дрес поново задужио и Урош Николић, минуле сезоне члан комшијског Тимочанина. Једини прави новајлија је Милош Гардић, штопер пристигао из ужичке Слободе“, истиче први човек ФК „Тимок 1919“ и додаје да ће бити још нових лица на Краљевици.

За сада нема одлуке о одлагању почетка фудбалске сезоне ни у једном рангу такмичења, а према најавама из Фудбалског савеза региона Источне Србије старт Српске лиге „Исток“ заказан је за 8. август. То ће наравно у највећој мери зависити од епидемиолошке ситуације у земљи, а утакмице ће се у наредном периоду играти без присуства публике.

 

 

 

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *