Учитавање

Унесите термин за претрагу

Србија Тимочка Крајина Фудбал

ПРАВИ ФУДБАЛСКИ ГАЛИМАТИЈАС – НИКАД ВИШЕ ЕКИПА У ПРВА ТРИ РАНГА ТАКМИЧЕЊА, СВЕ СЕ ВРАЋА НА СТАРО ВЕЋ НАРЕДНОГ ЛЕТА

Подели

Одбор за хитна питања Фудбалског савеза Србије саопштио је да ће од наредне године фудбалски систем бити идентичан оном од пре избијања пандемије коронавируса и да ће сва домаћа такмичења имати исти број учесника као и до прошле сезоне.

Из Суперлиге ће на тај начин на крају сезоне 2020/2021 испасти шест екипа од 20, а из Прве чак осам од укупно 18! Нема баража, нити доигравања, прва два из другог ранга напредоваће у највиши ранг, који ће 2021. године поново имати 16 екипа.

Невероватна борба је на помолу у Српској лиги. Проходност у виши ранг имаће само два клуба, иако је последњим одлукама регионалних савеза, трећи ранг такмичења добио невероватних 78 учесника.

Запад ће имати најмање екипа 18, сви остали по рекордних 20 клубова, међу којима су и два зајечарска ривала „Тимок 1919“ и „Каблови“, који ће се такмичити у Српској лиги „Исток“.

Победници четири групе Српске лиге (Исток, Запад, Београд, Војводина) играће бараж за пласман у виши ранг, а у Прву лигу Србије пласираће се само два најбоља тима.

Из свега наведеног, када се зна да ће из све четири групе Српске лиге испасти најмање по шест екипа, чини се да ће свака утакмица у српсколигашком друштву бити буквално бити или не бити.

Сезона стартује 1. августа у Суперлиги, 8. и 15. августа у осталим лигама, али неизвесност је чини се средње име свих коначних одлука, које ће умногоме зависити од епидемиолошке ситуације у земљи. До тада, извесно је да ћемо овог лета бити и сведоци најдужег прелазног рока, који је отворен 14. јула и трајаће све до 5. октобра.

 

 

Тагови

Можда вам се и ово свиђа

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *