Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА

ПОЗНАТА САТНИЦА КРОСА РТС-А У ЗАЈЕЧАРУ

Подели

Зајечару као осмоструком победнику Крос серије РТС-а, припала је част да и у суботу 8. октобра буде домаћин, а Спортском савезу града Зајечара да буде један од организатора 32. по реду Кроса РТС-а, који ће на простору Вашаришта на Краљевици окупити најбоље српске тркаче, али и госте из иностранства.

„Све смо учинили да нова стаза на Kраљевици буде на високом нивоу. Прошле године је падала киша, уз најављене одличне временске услове у суботу, нема сумње да нас очекује прави спортски спектакл“, поручио је на конференцији за медије Игор Божиновић, генерални секретар Спортског савеза Зајечара.

На програму је укупно 27 трка, од којих свака носи име неког од атлетских великана Србије, асова који су освајали медаље и постављали рекорде на највећим атлетским сценама света. Међу њима су и овогодишњи освајачи одличја на Европском првенству – Адриана Вилагош, Армин Синанчевић и Ангелина Топић.

„Уз децу и младе, најдаровитије тркаче које Србија има, Зајечар ће у суботу угостити и наше репрезентативце на средњим и дугим стазама, а на Краљевици ће се наћи и гости из Румуније и Републике Српске“, истакао је помоћник градоначелника Зајечара за спорт и омладину Милан Станковић и позвао Зајечарце да дођу у што већем броју.

Зајечар има неколико озбиљних претендената за медаље на суботњем Кросу РТС-а. Уз већ доказане и проверене сестре Иву и Лену Малетић и Вељка Васиљевића, неколицина млађих чланова зајечарског Атлетског клуба „Младост“ је у претходне две трке показала да је пред њима светла будућност у „краљици спортова“.

„Глас спорта“ доноси и комплетну сатницу Кроса РТС-а у Зајечару:

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *