Учитавање

Унесите термин за претрагу

Зајечар РУКОМЕТ Србија

ПОНИШТЕНА РУКОМЕТНА СЕЗОНА, ЗАЈЕЧАРКЕ ОСТАЛЕ У СУПЕРЛИГИ!

Подели

Управни одбор Рукометног савеза Србије донео је одлуку о поништењу такмичарске сезоне 2019/2020 на предлог такмичарске комисије.

У складу са жељом да се испоштује вертикална проходност од првог до последњег ранга такмичења, у наредној сезони Мушка Супер лига бројаће 16 клубова, уместо досадашњих 14, док ће женска Супер лига бројати 12 уместо 10 клубова, саопштио је Рукометни савез Србије.

Рукометашице и рукометаши Зајечара задржаће статус у Суперлиги за жене, односно Првој лиги Србије за мушкарце и у наредној сезони.

Динамо из Панчева је био Лидер мушке Суперлиге са 38 бодова испред Железничара са 28 и Партизана са 25, док је Црвена звезда била пред испадањем, у грчевитој борби за опстанак.

Што се жена тиче, Бекамент је био на челу са 30 бодова, испред Јагодине са 26, која је имала и две утакмице мање, док је Наиса била 3. са 24 бода. Екипа Зајечара била је десетопласирана са само 3 освојена бода у 14 одиграних кола.

Финални турнири Купа Србије 2019/2020 биће одиграни недељу дана пре почетка такмичарске сезоне 2020/2021, наводи се у саопштењу Рукометног савеза Србије.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *