Учитавање

Унесите термин за претрагу

РУКОМЕТ Србија

НОВИ СЕЛЕКТОР РУКОМЕТАША НАЈАВЉУЈЕ БОЉЕ ДАНЕ ЗА СРПСКИ РУКОМЕТ

Подели

Нови селектор мушке рукометне репрезентације Србије је Тони Ђерона, као што је „Глас спорта“ већ најављивао. Шпански стручњак, који ће остати паралелно и на клупи француског клуба Шартра, истакао је да је циљ екипе да учествује на свим великим такмичењима и да постиже боље резултате него што је то био случај минулих година.

Мој ангажман биће 100 одсто. Неће бити никаквих проблема да поред обавеза које имам у свом клубу Шарту пратим играче и планирам акције репрезентације. Репрезентација је састављена од играча и наша мисија је да им помогнемо да остваре свој потенцијал у клубовима. Ако то буде тако, биће лакше и репрезентацији. Мислим да репрезентација мора да буде присутна на свим такмичењима и постиже боље резултате него што је то било у последњих десетак година„, рекао је Ђерона за сајт Рукометног савеза Србије.

Шпански тренер поручио је да је са челницима Савеза причао о плановима, не само у вези са сениорским тимом, већ и у вези са млађим селекцијама и српским рукометом у целости и да ту може да послужи његово дугогодишње искуство из Шпаније.

Он је додао да цени српске играче и да многи од њих играју у најбољим европским лигама.

Само би требало да погледате најбоље тимове и лиге у Европи и све ће вам бити јасно. Тамо игра много српских играча. Наравно, не познајем пуно српске тимове, али сам одгледао сезоне Металопластике и Војводине у СЕХА лиги и ЕХФ Купу, где сам открио неке младе играче за које мислим да су велика будућност српске репрезентације. Наравно, много боље познајем неке старије генерације, с обзиром да сам имао то задовољство да радим са некима од њих„, рекао је бивши селектор Туниса.

 

Потпредседник УО РСС, Драган Шкрбић, образложио је одлуку о предлогу Тонија Ђероне:

– Тонија познајем из времена док сам играо у Барселони. Реч је о озбиљном стручњаку, професору на катедри за рукомет, био је део Барселоне 15 година, од најмлађих категорија до првог тима. Био је и технички директор свих селекција. Има искуство у прављењу пирамиде и раду са свим селекцијама, а не само вођењу А тима. То је била и наша идеја. Доста имена која су се појављивала имала су за циљ да одраде ЕХФ недељу или првенство. Желимо другачији приступ. Једном треба да пресечемо и радимо на другачијим основама. Прихватио је идеју да ради на тај начин. Понудио је јасну структуру организације. До сада нисам имао прилику да видим овакав план и размишљање од стране једног кандидата. Било је пар кандидата, странаца и домаћих који живе у иностранству. Идеја је да га окружимо нашим младим тренерима од којих ћемо добити селекторе у будућности. Ово није први странац на клупи репрезентације, имали смо Врањеша, који је шведска школа рукомета. Зашто Шпанац? Њихова школа рукомета доминира већ годинама, истакао је Шкрбић.

Нови селектор Србије имаће тежак задатак да покрене уснули српски рукомет и врати га на велику сцену. Има ту и доста увређених, посвађаних, све то треба помирити и ускладити у праву целину и тим који ће бити кадар да достојно репрезентује некад велики спорт, који је последњи успех у мушкој конкуренцији остварио 2012. на Европском првенству одржаном у нашој земљи, када је освојена сребрна медаља.

 

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *