Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА Зајечар ОСТАЛИ СПОРТОВИ

БОКС У ЗАЈЕЧАРУ ИМА БУДУЋНОСТ – ПРАВИ СПЕКТАКЛ НА КРАЉЕВИЦИ, ЗАЈЕЧАРЦИ ОДУШЕВИЛИ НА ДОМАЋОЈ ПРЕМИЈЕРИ

Подели

Права ревија боксерских талената виђена је у хали спортова на Краљевици у недељу 14. фебруара, а домаћи такмичари из Бокс академије „Зајечар“, показали су да на њих већ треба рачунати као на озбиљне такмаце за висок пласман у Лиги Југоисточне Србије.

Аперкати, крошеи, директи, разноврсни борци из великог броја екипа, било је ту и гостујућих боксера из Крагујевца, а све у свему, остала је велика жал што је све протекло без присуства публике.

На крају титуле најбољих су поделили Бокс академија „Зајечар“ у свом премијерном наступу на домаћем терену и Бокс клуб „Витез“ из Ниша. Заиста сјајан учинак домаћих такмичара крунисан је и пехаром за најбољег боксера, која је припала Николи Миленковићу, за све приказано у борби против Саше Тодоровића у категорији до 69 килограма. Доминирао је потпуно од почетка до краја прве рунде, неколико пута озбиљно уздрмао боксера из Крагујевца, па је на истеку рунде полетео пешкир из плавог угла гостујућег борца у знак предаје.

Такмичар и тренер Бокс академије Зајечар, иначе професор физичке културе и члан ватрогасно-спасилачке бригаде Одељења за ванредне ситуације у Зајечару Никола Миленковић у интервјуу за „Глас спорта“ након борбе, није крио одушевљење виђеним у хали спортова на Краљевици:

Изузетан је био и Александар Миливојевић у полутешкој категорији до 91 килограма, који је потпуно надвисио искусног Милоша Јанковића из нишког „Витеза“. Много више чистих удараца, поготово везаних у серијама задао је Зајечарац Миливојевић и апсолутно заслужено однео победу на поене. Борба је одушевила све присутне чланове екипа, као и судијски жири, па су на крају Аца Миливојевић и Јанковић проглашени за најборбенији пар.

Што се младих нада Зајечара тиче, Душан Стевановић је забележио једини пораз у конкуренцији омладинаца до 69 килограма. Овај талентовани боксер, иначе 17-годишњи средњошколац је наступио тек други пут у звничним мечевима и већ је показао да од њега треба очекивати велике ствари. Помало је и сагорео у жељи, али мора се признати да и судија није реаговао на избегавање борбе његовог противника Николе Костића из Мајданпека, што је нарочито било видљиво у другој и трећој рунди овог дуела.

Укупно су виђене 22 борбе, а програм су отвориле девојке из Ниша, чланице „Витеза“, а треба нагласити да су Зајечарци имали још два представника у јуниорској конкуренцији. У питању су Урош Крстић, који је у категорији до 70 килограма сјајно одбоксовао свој меч против имењака Васовића из Мајданпека и донео прву победу на поене домаћем тиму. Након њега тријумф је забележио и Дамир Сејдија, који је у категорији до 60 килограма славио против Данијела Алијевског из Бора.

У ревијалном мечу прилику да дебитује добио је још један домаћи борац, 18-годишњи Никола Трајковић, који је за противника у јавном спарингу имао Горана Радевића из Пирота.

Директор и први тренер Бокс академије „Зајечар“ Бобан Стојановић истакао је велико задовољство учинком свог тима и захвалио Граду Зајечару и Спортском савезу на разумевању и сарадњи.

„Надам се да ће ово бити само почетак једне нове странице бокса не само у Зајечару, већ и целој Тимочкој Крајини. У име Бокс академије „Зајечар“ захваљујем се и свим клубовима који су учествовали у сјајном програму, видели смо добре борбе које враћају веру у племениту вештину. И даље ћемо давати све од себе да на прави начин представљамо како наш клуб, тако и град из кога долазимо“, нагласио је за „Глас спорта“ овај некадашњи кик бокс шампион Србије, Балкана и Европе.

Већ следећег викенда Бокс академију „Зајечар“ очекује и наступ у Врњачкој Бањи, где ће 21. фебруара бити одржано Првенство Централне Србије, док је наставак такмичења на програму 28. фебруара, када ће у Лесковцу бити одржано 3. Лиге Југоисточне Србије.

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести. Издавач медија задржава право тужбе.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *