Учитавање

Унесите термин за претрагу

Србија Фудбал

ПИКСИ ФАВОРИТ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ СРБИЈЕ, ОДЛУКА ДО КРАЈА ГОДИНЕ

Подели

Љубиша Тумбаковић од 14. децембра и званично више није селектор фудбалске репрезентације Србије, објавио је Фудбалски савез Србије, који је свом сајту истакао да су ФСС и Тумбаковић су споразумно раскинули уговор.

Иако је лицитирање с именима кренуло још од пораза у баражу од Шкотске, после кога смо продужили агонију изостајања са континенталне смотре на више од две деценије, пошто је последњи пут наша репрезентација на Европском првенству учествовала још 2000. године.

Помињали су се Вељко Пауновић, Славиша Јокановић, Владан Милојевић, Саво Милошевић, али прича је од уторка добила нови обрт. Медији су након отварања јапанске фабрике у Инђији, а коме је пристуствовао, пренели да је Драган Стојковић Пикси најближи да замени Љубишу Тумбаковића на клупи репрезентације Србије.

Легендарни српски фудбалер и пета Звездина звезда Драган Стојковић Пикси изјавио је да је ту да помогне српском фудбалу и да зна да би као селектор одвео Србију на Мундијал у Катар.

„Ја сам ту да помогнем српском фудбалу у било ком облику. Пропустили смо шансу да одемо на Европско првенство, нервирао сам се. Не можеш да верујеш да можеш да изгубиш од екипе која није квалитетнија од тебе“, рекао је Стојковић, гостујући код Јоване Јоксимовић у јутарњем програму телевизије К1.

Пикси је истакао и да о селекторској фукнцији није причао са председником Александром Вучићем, јер колико он зна, политика се не меша у фудбал.

„Треба да имам добре информације да бих дао своје мишљење. Да ли ћу бити селектор или нећу, видећемо. Не могу да кажем ни да ни не. Неко ко ме жели мора да ме жели комплетно. Морате сви да ме желите, да се осети подршка, жеља, воља. Осећам подршку од људи који су ту, али треба још неке ствари да се поклопе“, истакао је бивши тренер јапанске Нагоје и кинеског Гвангжуа РФ.

Стојковић је дао одговор и на питање шта би урадио да је селектор Србије.

„Знам да бих нас одвео у Катар. Знам, јер верујем у то и извукао бих из играча максимум, максимума. Не могу да ти неки играчи у утакмици која је најбитнија, буду најгори. То се у полувремену реши“, закључио је легендарни репрезентативац и фаворит за преузимање „ужареног“ кормила фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси.

 

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *