Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА Зајечар ОСТАЛИ СПОРТОВИ Србија

ЗА НОВЕ ТЕНИСКЕ ТАЛЕНТЕ У ЗАЈЕЧАРУ- ОШ ЂУРА ЈАКШИЋ И ТЕНИСКИ КЛУБ АС ТИМОК ЗА РАЗВОЈ НОВЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ БЕЛОГ СПОРТА

Подели

Основна школа „Ђура Јакшић“ из Зајечара једна је од 10 школа у Србији у којој је покренут пилот пројекат „Тенис у основним школама“. Пројекат заједнички реализују Министарство просвете Републике Србије и Тениски савез Србије (ТСС). Носиоци програма у Зајечару су ОШ „Ђура Јакшић“, коју представља професор физичког васпитања Драган Петковић и Тениски клуб „АС Тимок“, кога заступа први човек зајечарског клуба Дарио Петковић.

У програму учествује шездесетак ученика првог и трећег разреда, а задовољство не крију реализатори зајечарског пројекта.

„За ученике су тренинзи у потпуности бесплатни, а основни циљ нам је да код најмлађих развијемо моторику, да омогућимо правилан физички и ментални развој. Деци млађег узраста до петог разреда се у школи најмање пажње обраћа на физичку активност, па је отуда и важност овог пројекта много већа, истакао је за „Глас спорта“ Драган Петковић, професор физичког васпитања у ОШ „Ђура Јакшић“.

Новак Ђоковић је подржао пројекат и дао замах целој идеји. Потом је Тениски савез Србије (ТСС) организовао обуку наставника физичког васпитања за рад са децом до 10 година. Сваком наставнику је додељен и ментор, тениски тренер, који ће такође присуствовати часовима, а читав програм је део пројекта „Тенис 10“, који спроводи Међународна тениска федерација и Тениски савез Србије.

ТСС је обезбедио мреже, рекете и лоптице, а тренира се у фискултурним салама и школским двориштима, када то време дозволи.

„Општи утисак је, како ученика тако и родитеља да је ово прави потез и велики корак ка усмеравању деце на прави пут, ка здравом одрастању. Такође и са стручне стране, тениском клубу је омогућена селекција талентоване школске деце, који би доносили много добрих резултата, пехара и медаља са тениских турнира“, каже Дарио Петковић, тренер тениског клуба „АС Тимок“, који је за „Глас спорта“ најавио наставак зајечарског дела програма у другом полугодишту школске године.

Пројекат „Тенис у основним школама“ се поред Зајечара и Основне школе „Ђура Јакшић“, реализује и у Новом Саду, Суботици, Шапцу, Врњачкој Бањи, Крагујевцу, Краљеву и Београду.

 

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

 

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *