Учитавање

Унесите термин за претрагу

Зајечар ОСТАЛИ СПОРТОВИ

ОШ „ЂУРА ЈАКШИЋ“ ИЗ ЗАЈЕЧАРА И ТЕНИСКИ КЛУБ „АС ТИМОК“ И ОВЕ ГОДИНЕ У ПРОЈЕКТУ „ТЕНИС У ОСНОВНИМ ШКОЛАМА“

Подели

Основна школа „Ђура Јакшић“ и Тениски клуб „АС Тимок“, трећу годину заредом реализују пројекат „Тенис у основним школама“. Пројекат се реализује у сарадњи са тениским савезом Србије (ТСС) и Министарством просвете, а ОШ „Ђура Јакшић“ једна је од само 10 школа у Србији у којој се овај програм реализује.

Презентација пројекта одржана је у среду 15. септембра у дворишту зајечарске основне школе за све ученике и ученице првог разреда, а за наставак пројекта постоји велико интересовање, како међу првацима, тако и код ђака 2. разреда, који ће поново бити обухваћени тренинзима.

“За ученике су тренинзи у потпуности бесплатни, а основни циљ нам је да код најмлађих развијемо моторику и омогућимо правилан физички развој. Ученицима нижих разреда се у школи најмање пажње обраћа на физичку активност, па је отуда и важност овог пројекта много већа“, поручио је за “Глас спорта” Драган Петковић, професор физичког васпитања у ОШ “Ђура Јакшић”.

Тениски савез Србије (ТСС) организовао је обуку наставника физичког васпитања за рад са децом до 10 година. Сваком наставнику је додељен и ментор, тениски тренер, који ће такође присуствовати часовима, а читав програм је део пројекта „Тенис 10“, који спроводи Међународна тениска федерација и Тениски савез Србије.

“Судећи по интересовању, чини ми се да је направљен прави потез, с обзиром да имамо око 100 малишана у четири одељења првог и другог разреда. Такође, тениском клубу је омогућена селекција талентоване школске деце, која ће у будућности тек доносити пехаре и медаље са тениских турнира”, истакао је у разговору за „Глас спорта“ Дарио Петковић, тренер тениског клуба “АС Тимок”.

Носиоци пројекта у Зајечару су ОШ “Ђура Јакшић”, коју представља професор физичког васпитања Драган Петковић и Тениски клуб “АС Тимок”, кога заступа први човек зајечарског клуба Дарио Петковић. Тениски савез Србије је обезбедио мреже, рекете и лоптице, а тренира се у фискултурним салама и школским двориштима, а тако ће бити и читаве школске године у Основној школи „Ђура Јакшић“, наравно у зависности од епидемиолошких услова.

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *