Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА КОШАРКА Тимочка Крајина

ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ У КОШАРЦИ

Подели

Зајечар је минуле недеље био центар школске кошарке у овом делу Србије. Окружно такмичење ученика и ученица основних и средњих школа у кошарци и баскету 3X3, одржано је у граду на Тимоку.

Најпре су своје умеће показали омладинци и омладинке, на такмичењима одржаним у Зајечару 14. новембра.

Организатор је био Спортски савез града Зајечара у сарадњи са Зајечарским савезом за школски спорт, а утакмице су одигране у сали Техничке школе и Гимназије.

Ученици Техничке школе из Зајечара у полуфиналу су савладали Књажевац 46:24, да би у финалу славили над Техничком школом „Никола Тесла“ из Бољевца и изборили пласман на Међуокружно  такмичење.

Успех зајечарске Техничке школе, поновили су баскеташи Гимназије Зајечар, који су освојили прво место на Окружном такмичењу 3X3, после победе у финалу над Књажевцем резултатом 15:9.

Кошркашице и баскеташице из Сокобање биле су најуспешније на такмичењу у конкуренцији омладинки.

Сокобањске кошаркашице освојиле су прво место пошто су у финалу надиграле Књажевац 20:17, док су баскеташице у финалу такмичења 3X3 савладале Медицинску школу из Зајечара резултатом 11:6.

Дан касније у петак 15. новембра, одржано је и Окружно такмичење у конкуренцији ученика и ученица основних школа, а домаћин је била Основна школа „Љубица Радосављевић Нада“.

Зајечарски основци остварили су половичан успех на овом надметању. Домаће кошаркашице из ОШ „Љубица Радосављевић Нада“ заустављене су у полуфиналу од каснијих победника, ученица ОШ „IX српска бригада“ из Бољевца, које су у финалу надиграле и ОШ „Митрополит Михаило“ из Сокобање 15:9.

Ипак, образ зајечарске кошарке осветлали су ученици Основне школе „Ђура Јакшић“, пошто су освојили прво место и обезбедили пласман на Међуокружно такмичење.

Изабраници професора Драгана Петковића најпре су у полуфиналу савладали ОШ „Димитрије Тодоровић Каплар“ из Књажевца 34:18, док су у финалу после велике борбе славили против ОШ „IX српска бригада“ из Бољевца резултатом 34:31.

Тагови

Можда вам се и ово свиђа

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *