Учитавање

Унесите термин за претрагу

КОШАРКА Свет

НАСТАВАК ЕВРОЛИГЕ И ЕВРОКУПА У ЈУЛУ, СВЕ УТАКМИЦЕ НА ЈЕДНОМ МЕСТУ?

Подели

Евролигa је изашла са новим предлогом како би требало да изгледа наставак сезоне и на који начин окончати и првенства и еврокупове.

Kоначна одлука ће бити позната најкасније до 24. маја, али са тренажним процесом би требало да се почне 12. јуна, преноси новинар Спортанда Емилијано Kарчија.

Припреме ће трајати до 4. јула када почиње наставак Евролиге и Еврокупа.

Свако од такмичења играло би се на једном месту, Еврокуп би се завршио до 17, а Евролига до 26. јула.

Постоје предлози да се након регуларног дела одигра и ТОП 8 Евролиге како би се убрзало такмичење, док је опција за завршницу Еврокупа по две утакмице у четвртфиналу, полуфиналу и финалу.

Наравно, све то без присуства публике.

У том случају играчима би се уговор аутоматски продужио до 31. јула, али уколико дође до тоталне суспензије сезоне у европским такмичењима играчи са излазним уговорима су слободни.

Ко зна које по реду контрадикторно саопштење Евролиге, али навикавамо се полако на то, с годинама.

Ипак, све ће бити јасније када и НБА заузме свој став и кад крене смиривање ситуације у САД, јер већина европских тимова без својих америчких играча не би личила на себе, а сви они су се после проглашења пандемије запутили преко океана својим кућама у Америци.

Да ли ће се и када они вратити, у каквој форми, много је питања, а тренутно мало одговора, па нам остаје да сачекамо и видимо како ће све ово утицати пре свега на наше највеће тимове, Црвену звезду и Партизан, који су међу најзаинтересованијима да се све ово ускоро реши.

Тагови

Можда вам се и ово свиђа

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *