Учитавање

Унесите термин за претрагу

ОСТАЛИ СПОРТОВИ Тимочка Крајина

МЕЂУНАРОДНИ „СТРОНГМЕН ГРАН ПРИ КУП“ ОДУШЕВИО КЊАЖЕВЧАНЕ, ПЕХАР ИДЕ У НИШ

Подели

Отворени гран при “Стронгман куп Kњажевца”, одржан је минулог викенда у центру града на југоистоку Србије, у улици Kњаза Милоша од каменог моста код маркета „Идеа“ према кружном току. Треће по реду такмичење за најјачег човека Србије организовали су Стронгман савез Србије и Спортски савез Kњажевца, под покровитељством локалне самоуправе и уз техничку подршку Пауерлифтинг и бодибилдинг спортског клуба „Kњажевац“.

Најјачи људи из Србије, Бугарске и Русије пружили су феноменалну борбу, пошто је до самог краја владала неизвесност око победника и освајача медаља. На крају, највише разлога за славље имао је Марко Вучић, који је тријумфовао испред сународника Владана Живковића из Кикинде и такмичара из Бугарске Петја Христова, који је такмичење у Књажевцу завршио на 3. месту.

Публика је имала прилику да ужива у неколико изузетно занимљивих дисциплина:

– вучење камиона тешког 7 тона, ношење кофера од 120 кг., подизање балвана изнад главе од 130 до 150 килограма тежине, подизање аутомобила преко једне тоне, ношење терета од 340 килограма и подизање терета на четири нивоа пирамиде од 130, 180 и 230 килограма.

„Спектакл у Књажевцу је трећу годину заредом привукао не само сјајне учеснике, већ и велики број Књажевчана, који су помно пратили одличан такмичарски програм, а верујем да ће Књажевац и наредне године бити један од градова домаћина манифестација у организацији Стронгмен савеза Србије“, истакао је за „Глас спорта“ Далибор Илијић, потпредседник Спортског савеза Књажевца и тренер Пауерлифтинг и бодибилдинг спортског клуба „Kњажевац“.

“Овај медијски садржај суфинансиран је од стране општине Књажевац. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства”.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *