Учитавање

Унесите термин за претрагу

КОШАРКА Свет Србија

КОШАРКАШИ СРБИЈЕ ДИРЕКТНО НА ОЛИМПИЈСКИМ ИГРАМА?

Подели

Кошаркашка репрезентација Србије требало је да игра квалификациони турнир за Олимпијске игре у Токију од 23. до 28. јуна у Београду, али из ове перспективе ништа није више сигурно, јер је корона вирус зауставио сва спортска надметања до сузбијања пандемије.

НБА лига умногоме одлучује о томе како ће се решити ситуација, имајући у виду да тамо играју најбољи играчи на свету, па је ФИБА у великом проблему после последње објаве.

Наиме, најјача кошаркашка лига на свету планира наставак првенства и то преко лета, што би дефинитивно значило и да ФИБА на својим такмичењима неће моћи да рачуна на НБА играче, можда чак и за Олимпијске игре.

Чак и у случају да се квалификациони турнири одрже, на њима неће бити играча из НБА лиге, то је већ сада јасно. Оно што се све чешће наводи као могућност јесте отказивање квалификационих турнира, што би значило да ће на Олимпијске игре, које су такође под великим знаком питања, најбоље пласирани по ФИБА листи или најбоље пласирани са Светског првенства обезбедиће учешће на Олимписјким играма.

Оно што је сигурно, у оба случаја, Србија би се нашла на Олимпијским играма и као једна од најбољих репрезентација на ФИБА ранг листи, али и као петопласирана екипа са Мундобаскета у Кини минуле године.

 

 

 

фото: ФИБА

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *