Учитавање

Унесите термин за претрагу

КОШАРКА Србија

ФАЈНАЛ ФОР РЕШЕЊЕ ЗА АБА ЛИГУ?

Подели

АБА лига, као и многа друга такмичења, прекинута је до даљњег, нико не зна у овом тренутку када ће се стећи услови за наставак такмичења, али кад год то да буде, требало би имати спреман план како завршити такмичење.

Да би тај план постојао, требало би да се сложи и већина клубова учесника АБА лиге, која је регистрована као акционарско друштво, а занимљив предлог има председник Морнара Ђорђије Павићевић.

Први човек барског клуба сматра да би требало организовати завршни турнир, фајнал-фор, а да би домаћин тог турнира требало да буде Партизан, као првопласирани у лигашком делу такмичења.

“Ако буде било услова, да одиграмо још једно коло, а потом финални турнир, с обзиром да је Партизан први, најпоштеније би било да завршни турнир буде у његовој организацији.

Верујем да ће се створити услови, јер не заборавите АБА лигу чине клубови из шест земаља које различито третирају актуелну ситуацију. Надам се да ће када дође време, у свакој земљи стање бити редовно.

Да није толико велики такмичарски улог, можда би било могуће да се заврши сада. Из спортског угла увек је важно да се све одлучи на терену, како је и планирано, односно плеј-офу, али не знам да ли ћемо имати временског простора, а не верујем да ми, као лига, имамо финансијских могућности попут НБА лига да улазимо дубоко у лето с календаром. Спортски је и да се не гледа само лични интерес“, изјавио је Павићевић за “Нова.рс“.

Подсећамо, коло пре краја регуларног дела лиге, Партизан је први, Будућност друга, док је Црвена звезда на трећем месту. Последњи учесник плеј-офа још увек није познат, пошто исти број бодова пред последње коло имају Морнар из Бара и Цедевита Олимпија.

Такође, непознат је и тим који испада из АБА лиге, као и претпоследња екипа, која ће играти бараж са другопласираним тимом из АБА 2 лиге. Угрожене су екипе словеначке Крке из Новог Места, Задра и Меге, која ће у последњем првенственом колу у дуелу са барским Морнаром решити дилему, ко испада, а ко иде у плеј-оф.

 

 

фото: АБА лига

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *