Учитавање

Унесите термин за претрагу

Свет Фудбал

ПРОМЕНА ТЕРМИНА ЗА ЛИГУ ШАМПИОНА И ЛИГУ ЕВРОПЕ

Подели

Након што је и званично одложено Европско првенство у фудбалу за 2021. годину, УЕФА је одлучила да помери и завршницу Лиге шампиона и Лиге Европе за готово месец дана.

Тако ће финале Лиге шампиона уместо 30. маја, бити одиграно 27. јуна у Истанбулу, а финале Лиге Европе 24. јуна, уместо 27. маја, у пољском Гдањску.

У зависности од развоја ситуације, УЕФА ће морати да донесе одлуку око преостала четири реванша осмине финала, затим четвртфинала, као и да ли ће бити примењен кошаркашки фајнал фор формат.

Извесно је да такмичења стају у наредних месец и по дана и да ће се током маја и до 24. и 27. јуна завршити и европска такмичења.

Четвртфинала ће бити играна на један меч и то пред празним трибинама, док су финала одложена за крај јуна у нади да ће макар завршни дуел бити безбедан и за публику.

Много новца је у игри, УЕФА покушава да спасе што се спасти може, али све ово је на дугом штапу. Уколико се пандемија корона вируса у Европи не заустави у наредна два месеца, тешко да ће ови термини бити испоштовани.

 

 

 

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *