Учитавање

Унесите термин за претрагу

Свет Фудбал

КИНЕЗИ СЕ СПРЕМАЈУ ЗА ПОЧЕТАК ФУДБАЛСКОГ ПРВЕНСТВА, ПОРУЧУЈЕ БИВШИ ФУДБАЛЕР ПАРТИЗАНА

Подели

И док је већина европских и светских спортских лига суспендована на неодређени период, тамо где је све почело, у најмногољуднијој земљи на свету и држави која је прва била на удару корона вируса, спремају се за почетак фудбалског првенства.

У Кини се живот полако враћа у нормалу, а већ за мање од месец дана креће и шампионат, истакао је у изјави за „Арена спорт“, бивши фудбалер Партизана, Зоран Тошић.

Наиме, популарни „Бамби“ доживео је прави „ролеркостер“, пошто је у јеку епидемије коронавируса у Kини, прихватио понуду друголигаша Таижуа, растао се са Партизаном уочи вечитог дербија и запутио у епицентар пандемије.

Ситуација још увек није потпуно нормализована, прошао је кроз карантин, али врло брзо би живот у Kини коначно могао да крене уобичајеним током, без страха од вируса који се проширио на највећи део планете.

Тошић је открио каква је тренутно ситуација у Kини. Информације су и више него охрабрујуће.

“Требало би да лига почне средином априла, кад се све смири. Такве су информације, мада још нису званичне. Тренирамо сасвим нормално, припреме су у току, ове недеље би требало да почнемо са одигравањем пријатељских утакмица. Све се полако враћа у нормалу.

И даље се налазим у тренинг центру, у потрази сам за станом, припреме су у току, тренинзи су захтевни, нема много времена за кретање због чега сам углавном у хотелу и спортском центру. Првих неколико дана по доласку у Kину провео сам у карантину, тестиран сам свакодневно. И дан-данас нам проверавају температуру, али већ дуже је све мирно. Предострожности ради, боље је да нас проверавају, да будемо сигурни.

Ситуација се смирује. У протеклим данима било је 10-20 нових случајева, што за оволику земљу није толико страшно. Мислим да све иде набоље и да ће све мање бити случајева и да ће се све то завршити.

Прва три дана сам провео у соби, у карантиму, с обзиром да је ситуација већ тада била боља нисам морао да останем дуже. Након изласка, одмах сам почео да тренирам са екипом.

Сви ходамо са маскама, али све је мирно и чисто, у овом граду нема новозаражених“, објаснио је Тошић.

Судећи по информацијама из првог жаришта и епицентра одакле је пошаст кренула, живот се нормализује, надамо се да ћемо ускоро то моћи да кажемо и за Србију и Европу.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *