Учитавање

Унесите термин за претрагу

ОСТАЛИ СПОРТОВИ Тимочка Крајина

КЊАЖЕВАЧКИ СТРЕЛИЧАРИ ТРЕЋИ У СРБИЈИ, БРОНЗА ЗА „ТОРЛАКЕ“ НА ДРЖАВНОМ ПРВЕНСТВУ

Подели

Државно првенство у стреличарству одржано је у недељу 12. септембра на градском стадиону у Књажевцу. Домаћин и организатор најважнијег сениорског такмичења у Србији било је Удружење стреличара „Торлаци“, а учествовало је 15 најбољих клубова из целе земље.

„Припала нам је велика част да као клуб који постоји четири године, организујемо једно овако престижно такмичење, као што је Државно првенство у стреличарству и сматрам да смо то урадили на најбољи могући начин, о чему сведоче и утисци гостију“, истакао је за „Глас спорта“ Миљан Дрљача, председник Удружења стреличара „Торлаци“ из Књажевца.

Домаћини су и те како имали разлога за задовољство, пошто су се окитили бронзаним одличјем у дисциплини „Compound“ (компаунд). Екипа у саставу Иван Црепајац, Миљан Дрљача и Зоран Митић још једном је показала на делу да претходни резултати нису случајност.

„Заиста изузетна конкуренција, прво место заслужено је отишло за Београд, екипи СК „Арена Н01“, док је друго место припало СК „Панчево“. Припремали смо се и тренирали напорно, на крају смо награђени још једном медаљом за наш клуб и Књажевац“, поручио је први човек УС „Торлаци“ и сам још увек такмичар Миљан Дрљача.

Године нису препрека за бављење овим олимпијским спортом. Млади, стари, јуниори, ветерани, мушкарци или жене, сви су добродошли. Избор опреме и дисциплина је шаренолик, па су и могућности да се пронађете у стреличарству утолико веће. Изазов да погодите баш мету у центру на 50, 60 или 70 метара је увек присутан, концентрација је преко потребна, али уживање када се догоди је ненадмашно.

„Две године учествујемо у званичним такмичењима Стреличарског савеза Србије и већ имамо чиме да се поносимо. Два државна рекорда, титуле првака Србије у конкуренцији млађих јуниора, сребрна и бронзана одличја, а све то из маленог Књажевца у конкуренцији много јачих средина, како финансијски, тако и организацио. Од Београда, Новог Сада, Суботице, Руме, Панчева, Земуна, преко Крагујевца, Краљева, Ниша, сви ти клубови били су овог викенда наши гости, а ми смо доказали наш квалитет и равноправно се борили за медаљу и што бољи резултат“, наглашава Дрљача.

Мете, лукови, стреле, место за тренинг и одлагање опреме. У питању је изузетно скуп спорт, али када се нешто воли, онда се и препреке лакше савладавају.

„У зависности од различитих стилова, да ли је у питању олимпијски лук (recurved bow), сложени лук (compound bow) или голи лук без нишана (barebow), неопходна финансијска средства могу бити велика и за појединца, а камоли за читав клуб. Ипак, имамо подршку Спортског савеза Књажевца, улажемо доста и сопствена средства, а све више младих похађа наше тренинге. Имамо и погодност, да као неко ко је поред стреличарсва и  четири деценије у тенису, могу нашим полазницима да омогућим да по цени једне чланарине, добију тренинге у два спорта“, поручио је  у разговору за „Глас спорта“ председник УС „Торлаци“ Миљан Дрљача.

Млађи пионири до 12 година, старији пионири до 14 година, кадети до 17 година, јуниори до 20 година, сениори до 50 година, ветерани преко 50 година, сви они могу се учланити у Удружење стреличара „Торлаци“ из Књажевца, које тренира на помоћном терену градског стадиона у Књажевца, где се налазе и просторије овог све успешнијег клуба.

“Овај медијски садржај суфинансиран је од стране општине Књажевац. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства”.

“Бирам спорт” – књажевачки спортски таленти

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *