Учитавање

Унесите термин за претрагу

Зајечар РУКОМЕТ Свет

IN MEMORIAM – САША ЖИВУЛОВИЋ – „ЖИЦА“

Подели

Освануо је црни дан за грчки и зајечарски рукомет. Рукометни свет се у шоку и са великим болом, опрашта од Саше Живуловића, који је изненада преминуо у 51. години живота. Саша Живуловић је рођен 14. априла 1972. године у Зајечару,  а преко родног града, Јагодине и Шапца, 1998. године, донео је судбоносну одлуку да дође у Грчку, напуштајући Металопластику.

Грчко држављанство је добио 2004. године и за репрезентацију наступа на Олимпијским играма у Атини исте године, као и на Светском првенству 2005., доприневши освајању два 6. места, најбољим резултатима Грчке у рукометној историји.

Велика спортска личност и узоран спортиста, харизматични тренер, прави професионалац и породичан човек, Саша Живуловић је волео Грчку и Грке, који су га прихватили као једног од својих и који је проносио славу ове лепе земље, али и свог Зајечара.

Поштовао је грчке боје и национални грб од прве до последње утакмице. Мање од двадесет четири сата прошло је од тренутка када је предводио Неа Јонију до освајања 6. Купа Грчке у својој историји до последњег поздрава. Ово му је била пета титула као тренеру, све са Неа Јонијом, а претходила су јој два шампионата и још два купа Грчке.

„Грчка ми је много помогла. Када бих могао да се вратим у прошлост, поново бих пошао истим путем“, рекао је у интервјуу за грчке медије 2010. године.

Сјајне игре током 12 година на југоистоку Европе донели су му репутацију једног од најбољих играча ​​који су икада прошли кроз грчке рукометне терене. Две године је провео у Панелиниосу и читаву деценију у Дукасу, освојивши три шампионата (ПГС 1999, Дукас 2001, 2008) и два Купа Грчке (ПГС 1999, Дукас 2008). После тешке повреде у јуну 2010. године, одлучио је да се повуче из активне играчке каријере са 38 година, док је већ годину раније започео, испоставиће се плодоносну тренерску каријеру, водећи млађе селекције „Дукаса“. У лето 2016. преузео је Неа Јонију и водио их до две дупле круне. Вратио се на кормило тима пре две године и са обновљеном и подмлађеном екипом их поново одвео до Купа Грчке, првог трофеја за клуб након пет година.

Председник Костас Гандис, чланови Управног одбора, први потпредседник Стелиос Ангелудис, особље и прес служба Рукометног савеза Грчке изражавају дубоку тугу и искрено саучешће његовој супрузи Селени и сину Урошу.

„Празнину коју је оставио Саша Живуловић у грчком рукомету тешко је попунити. Наше мисли су са његовом породицом“, истакнуто је у саопштењу грчког рукометног савеза.

НапоменаСви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *