Учитавање

Унесите термин за претрагу

ОСТАЛИ СПОРТОВИ Тимочка Крајина

ДОДЕЉЕНЕ СТИПЕНДИЈЕ И НАГРАДЕ НАЈУСПЕШНИЈИМ БОРСКИМ СПОРТИСТИМА

Подели

Трећу годину у низу Бор је један од ретких градова у Србији и једини на истоку Србије, који додељује стипендије најуспешнијим и најталентованијим спортистима. Четвртак 9. фебруар одабран је за свечаност у градској кући, када су потписани уговори са стипендистима за 2023. годину. Укупно осам стипендија најбољим спортистима, четири спортске појединачне награде, док је екипна  додељена Боди билдинг клубу „Партизан“.

Стипендије износе седам хиљада динара месечно, а примаће их спортисти који су на најбољи могући начин представаљали свој град и клубове, док ће новчану награду у распону од 60 до 140 хиљада динара, добити спортисти који су остварили запажене резултате на такмичењима током претходне године.

Градоначелник Бора Александар Миликић истакао је да је поносан на резултате које борски спортисти постижу из године у годину.

„Ми смо од пре две године почели, да кроз буџет града Бора, одвајамо финансијска средства за стипендије и награде у спорту. То је само један мали знак пажње нашим спортистима који су на основу својих резултата на такмичењима стекли услове да на неки начин буду награђени. Наш задатак је да деци и омладини створимо још боље услове за бављење спортом. Град Бор је један од ретких у Србији, који комплетно бављење спортом и коришћењем Спортског центра, не наплаћује од клубова и то је оно олакшање које долази од стране града што клубовима омогућава да новац који добијају из буџета усмере ка деци и да им се обезбеди све оно што је неопходно“, поручио је Миликић.

Вреди истаћи да је град Бор као једном од лауреата и најуспешнијих спортиста у историји доделио награду Урошу Крстићу, европском и светском јуниорском шампиону у кик боксу, члану Кик бокс клуба „Бор“.

НапоменаСви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *